Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dceru a manžela jí zabil opilý řidič: Srazil je, když jeli na kolech. Dostal 6 let

Autor: Zbyněk Schnapka - 
25. září 2014
05:50

Během okamžiku přišla Sigrit Čejková (73) ze Kdyně na Domažlicku o dceru Vlastu (†41) a manžela Aloise (†70). Opilý řidič Jiří Pittner (49) je srazil, když jeli na kolech. Soud ho poslal na 6 let do vězení.

Rozsudek si včera vyslechla vdova se slzami v očích. „Strávili jsme s manželem 45 let života. Byl nemocný. Ale den předtím, než zemřel, dostal novou chuť do života. Lékař mu totiž při kontrole řekl, že se jeho stav zlepšil a vyléčí se. Plánoval, co všechno budeme dělat. Když jsem ho tehdy viděla, jak s dcerou odjíždí na kole, tak mě nenapadlo, že je oba vidím naposled,“ vzpomíná paní Sigrit.

Oba její blízké srazil u benzinové stanice ve Kdyni opilý Jiří Pittner s octavií, jež neměla ani platné technické osvědčení. Alois Čejka byl na místě mrtvý, jeho dcera Vlasta zemřela v nemocnici.

Jiří Pittner si večer před tragédií na večírku pořádně přihnul šampaňským a pivem. Osudný den popíjel pivo už od rána. Pak sedl do auta a vyrazil. Do cíle nedojel, cestou zabíjel. „Je mi to líto. Tenkrát jsem se rozváděl a byl jsem na tom špatně,“ říkal u soudu.

„Chtěla bych, aby ho až do smrti hryzalo svědomí za to, co udělal. Přišla jsem o muže a dceru. Pro matku není nic horšího, než pohřbívat dítě,“ pláče Sigrit Čejková.

Rodina chtěla 20 miliónů

Vdova a druhá dcera Tereza (33) žádaly každá odškodné 20 milionů. Soudce Jan Švígler jim přiřkl vysoké odškodné, i když ne takové, o jaké ženy žádaly. Vdova dostala 3 a dcera 2 miliony. „Lidský život se dá těžko finančně vyčíslit. Ale peníze z odškodného by měly alespoň částečně pomoci vyrovnat se se ztrátou milovaných osob,“ řekl soudce.

majojo ( 25. září 2014 12:02 )

Možná, že kdyby při té příležitosti tu benzínku i vyloupil nebo u něj v autě našli pár set tisíc ukradených soukromému podnikateli, že by soud trest o pár roků zpřísnil. To, že dámy žádaly jako odškodné za smrt svých blízkých dvacet milionů nechci ani komentovat, ale taky to o něčem svědčí.

b_anka ( 25. září 2014 10:27 )

Dostal málo a za 3 roky je venku. To opravdu děsí.

rynger ( 25. září 2014 09:59 )

V tomhle debilstánu je riziko jít na kolo. Paní je mi líto. 6 let za smrt dvou lidí, tak to je demokracie

Zobrazit celou diskusi