Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kamion vletěl do rodinného domu! Hasiči museli rozřezat střechu i plot

Autor: Policejní deník - 
9. září 2014
09:23

Kamion vyletěl ze silnice rovnou do rodinného domu a narušil ho tak, že museli rozřezat jeho střechu i plot. Při děsivě vypadající nehodě však naštěstí nikdo žádná vážná zranění neutrpěl.

Nehoda se stala v pondělí v obci Ješín ve Středočeském kraji. Na místo okamžitě vyjeli hasiči z Kralup nad Vltavou a ze Slaného v doprovodu několika jednotek policistů.

Hasiči po svém příjezdu zjistili, že řidič vylezl z kabiny vlastními silami, vozidlo však dům poškodilo a na místo byl proto přivolán statik. Ten rozhodl, že je dům potřeba zajistit vzpěrami a až poté bude moct být vyproštěno samotné vozidlo.

Na místo proto vyjela jednotky HZS Středočeského kraje ze stanice Kladno, mimo jiné také se speciálním kontejnerem, dále pak Hlavní báňská záchranná stanice Praha a na místo vyrazil také USAR odřad z Prahy, složený z příslušníků HZS Praha ze stanic Smíchov a Centrála.

Hasiči museli rozebrat a rozřezat část střechy, rozbrušovací pilou pak museli rozřezat poškozený plot u domu. Po potřebném zajištění domu proti případnému zřícení začalo samotné vyproštění vozidlo. O to se postarala odtahová služba OPLT ve spolupráci s hasiči. Pomocí dvou navijáků byl vůz vyproštěn a vytažen zpět na silnici.

Doprava byla v době zásahu řízena kyvadlově hlídkami OO PČR a MěP Velvary, v době samotného vyproštění automobilu pak byla silnice zcela uzavřena.

bizon_pepa ( 9. září 2014 14:10 )

Nemůžeš po autorovi chtít, aby to poznal. To prostě nedá. stejně jako v tv, kdy tvrdili, že řidič ujíždějící dodávkou je v nákladním voze.

kucukabi ( 9. září 2014 12:17 )

Nějak mi na těch fotkách schází ten kamión.Jestli berou ten kinder jako kamión,tak nevím.Ale naučil by jsem se rozlišovat kinder a kamión a ne vše házet do jednoho pytle.

blooroses ( 9. září 2014 11:28 )

Jak je z fotografií zřejmé, odstranili jenom poškozené části, které by se musely stejně odstranit a při opravě nahradit. Pokud by je neodstranili došlo by při vyprošťování kamionu k ještě větším škodám na domě i kdyby byl vyprošťován tím tebou nesmyslně navrhovaným rozřezáním.

evita5555 ( 9. září 2014 09:54 )

Prečo rozrezali dom, mali rozrezať ten kamión, nie?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání