Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zřícený dům v Praze: Policie obvinila dva stavaře

Autor: ČTK, rvs - 
26. listopadu 2010
15:55

Policie tento týden obvinila dva lidi kvůli zřícenému domu v pražské Soukenické ulici. V jeho troskách loni v říjnu zahynuli čtyři dělníci. Obviněni byli dva zaměstnanci stavební firmy.

"Byly obviněny dvě osoby ve věku 43 a 63 let, které mají souvislost se stavební firmou," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Bližší informace prý policie sdělí příští týden.

Radnice Prahy 1 na základě svého vyšetřování brzy po nehodě tvrdila, že se dům zřítil v důsledku nepovolených stavebních prací. Statiku domu podle starosty Filipa Dvořáka (ODS) narušily celkem tři zásahy. Jedním z nich bylo odstranění stropu ve třetím patře, druhým zbourání části ramen schodiště a posledním odtěžení podloží pod nosnou zdí v přízemí. Jako viníky radnice Prahy 1 společně s magistrátem viděla stavební firmu a stavbyvedoucího.

Pod troskami domu zemřeli dva Bulhaři, jeden Ukrajinec a jeden Moldavan. Dělníky se na místě snažily zachránit dvě stovky hasičů. Na záchranných akcích, které trvaly přes 40 hodin, se podílel i městský statik, psovodi pražské městské policie, báňští záchranáři, policisté, zdravotníci i soukromé firmy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání