Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Čtrnáctiletý řidič se zabil při srážce s vlakem!

Autor: ČTK, rvs, sč - 
10. června 2010
16:58

AKTUALIZOVÁNO: Co tento kluk dělal za volantem? Řidič, který měl za měsíc oslavit 15. narozeniny, se zabil při srážce auta které řídil s osobním vlakem. Tragédie se stala ve středu večer na železničním přejezdu v obci Branky na Vsetínsku. Dva sedmnáctiletí spolucestující byli převezeni do nemocnice. Jeden z nich je v kritickém stavu.

Nehoda se stala na chráněném železničním přejezdu. Po nárazu bylo auto odhozeno mimo přejezd i koleje. Čtrnáctiletý řidič zemřel na místě, jeho  spolujezdce museli záchranáři v kritickém stavu vrtulníkem transportovat do ostravské nemocnice. Třetí chlapec byl s vážným zraněním ruky převezen sanitkou do nemocnice ve Valašském Meziříčí.

"Všichni tři pasažéři byli místní kluci. V krátké době po tragédii se na místo seběhli rodinní příslušníci, které událost velmi těžce zasáhla. Hasiči, proškolení v poskytování posttraumatické péči, poskytovali svou pomoc zdrceným rodinám," uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Nejasnosti okolo tragédie

Okolo tragédie je několik nejasností. Vrak vozu měl německou espézetku a podle zdrojů Blesku rok propadlý technický průkaz. „Mohu potvrdit, že vůz měl neplatnou německou převozní espézetku. Čí auto bylo a k čemu sloužilo, zatím nevíme. Rodiče jsou na tom po psychické stránce špatně a dosud nebyli vyslechnuti,“ sdělila mluvčí policie Ludmila Brousilová. „Pokud si ale český občan koupí v Německu auto, nesmí u nás s tamní značkou na pozemní komunikace vyjet,“ dodala.

„Kluci jeli domů od statku. Tam je vedlejší silnice, zřejmě se tam byli projet. Láká je to tam. V autě bylo i kolo. Na něm hodně jezdíval ten nejmladší,“ řekl Blesku místní člověk, který nechtěl být jmenován. „Všechny znám jako slušné kluky. S rodinami cítím a pokud požádají o pomoc, uděláme, co bude v našich silách,“ řekla místostarostka Dáša Bazalková.

Oslnilo je zapadající slunce?

Místní rovněž spekulují o příčině tragédie. Výstražná světla na přejezdu fungovala. Mladého řidiče ale mohlo oslnit zapadající slunce. V tu dobu bylo skutečně v úrovni očí. „O tom lze zatím opravdu jen spekulovat,“ řekla mluvčí policie.

polly ( 11. června 2010 15:18 )

Spekulovat o tom, že mladý řidič byl oslněn zapadajícím sluncem přeci není o ničem. Parchant v tomto věku nemá co sednout za volant. Kdyby rodiče věděli kde mají smrada, a dát tu pořádně přes držťku, nebyly by dnes nešťastné tři rodiny. "Každy strůjcem svého štěstí jest".

monjja ( 11. června 2010 12:01 )

od toho tu je diskuze, aby to mohli lidé komentovat. Navíc určitý důvod to má, když nemají nezletilí za volantem co dělat, třeba zrovna tenhle....sice je fakt, že někteří výtečníci by si nezasloužili řidičák ani za dva životy, ale co naplat, jsou plnoletí, tak za sebe zodpovědní....ale kdo zabrání takovýmu klukovi, aby do toho auta vlez, když je třeba někde odstavený? A takhle to dopadá....je to výchovou? Nedostatkem času? Těžko říct, ale mě nezbývá než dodat, že zaplať pánbůh to opět neodnesl někdo nevinný...

milo ( 11. června 2010 08:24 )

Rodičů je mi líto..alespoň vidí co měli doma za hlupáka...hlavně nechápu jak se mohl vůbec dostat ke klíčkům...čí to auto je? Na vesnicích je úplně normální že tam malý smradi jezdí v autech bez řidičáku..."vždyť vo co de vole, jsme jen ve vesnici, tady se nemůže nic stát"....jo a ono ne....dobře mu tak...alespoň to přežili ti co za nehodu nemohou...a to že mu svítílo slunce do očí když přejížděl koleje? Na některých přejezdech světla ani nefungují protože lidi ukradnou kabely nebo jiné díly které pak prodají... na některých přejezdech se bojíte přejet i s fungujícíma světlama, protože vůbec není vidět zda vlak jede nebo ne, protože místo přejezdu je naprosto nepřehledné...každopádně ať tak či tak, měl chlapeček jet přes koleje 50km/h ne-li 30km/h a pak by stačil včas zastavit...možná...dopravní zančení a výstrahy u nás silnísích jsou naprosto k ničemu...tam kde je kruhový přejezd potřeba ho neudělají a kde je naprosto k ničemu naflákají hned dva...logika našich poitků a dopraváků...pryč z téhle republiky...

hesch ( 11. června 2010 00:03 )

Nono Lado, nač ta arogance??? Já jsem si své děti na rozdíl uhlídala a ochránila. A ty moje děti mají děti a také je chrání jako oko v hlavě. Tak nevím co do tebe vjelo. A ze svých zkušeností tím pádem nemluvím, neštěstí je okolo nás už tak dost...

ceposka ( 10. června 2010 19:58 )

ty budeš asi pěkná pipina!!!!každy sme v ,ládí dělali blbosti a kdo říká,že ne,tak mu nevěřím!!!!!Jak mužeš napsatco chtěli to dostali!!!!!!Krááááčo jedna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání