Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obvinili sestru, která podala jed těhotné Lucii

Autor: ljš, ČTK - 
4. září 2014
10:52

Konečně znají viníka! Rodina těhotné Lucie (†32), které podali v diabetologické ordinaci místo glukózy dezinfekci, si může alespoň částečně oddechnout. Policie v souvislosti s její smrtí obvinila zdravotní sestru, která jí roztok dala. Hrozí jí až 6 let vězení.

„Nikdo s námi vůbec nekomunikuje. Ani policie, ani státní zástupkyně. Máme strach, aby se případ pomalu neututlal, nezametlo se vše pod koberec,“ plakala před týdnem maminka zemřelé, když ji Blesk.cz navštívil.

Obvinění ale nakonec padlo! Podle důvěryhodného zdroje Blesk.cz  jej již poštou obdržela zdravotní sestra, která ženě jedovatý roztok podala. Ta byla podezřelá od počátku, k jejímu obvinění ale napomohly také znalecké posudky z oboru soudního lékařství a Státního úřadu pro kontrolu léčiv.

Šokující ale je, že rodinu stále nekontaktovala ani sestra, která tragédii způsobila, ani lékařka, v jejíž ordinaci k otravě došlo. „Čekali jsme, že někdo přijde s obyčejnou omluvou, nebo třeba, že pošlou nějaký dopis. Nedočkali jsme se ničeho. Vlastně ani nevím, jak vypadá osoba, která mi zabila dceru a vnučku,“ řekla smutně Luciina maminka.

Budoucí maminka přišla do orlovské diabetologické ambulance na běžné těhotenské vyšetření. Nastala ale tragická záměna. Místo neškodné glukózy žena vypila jedovatou směs fenolu s kafrem, takzvaný Chlumského roztok, který se používá například pro dezinfekci.

Personál na záměnu později přišel a kontaktoval policii. Hlídka mladou ženu našla v jejím bytě v bezvědomí. Přivolaní záchranáři jí už nedokázali pomoci. Policie úmrtí těhotné ženy od počátku vyšetřovala jako usmrcení z nedbalosti. Za to zdravotní sestře hrozí až šestileté vězení.