Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lucie (†32) se do Čech vrátila pro smrt: Hledala štěstí a práci v Americe, už tam toužila po dítěti

Autor: Ivana Žáková - 
30. června 2014
05:24

Policie stále vyšetřuje, kdo může za to, že nastávající maminka Lucie S. (†32), vypila jed namísto glukózy při běžném vyšetření na cukrovku. Zatím nikoho neobvinila. Vyšetřování zahrnuje zdravotní sestru, lékárnu i výrobce.

Jak Blesk zjistil, Lucie hledala štěstí a práci v Americe, počít druhé dítě se ale rozhodla v rodné Orlové, aby byla nablízku své rodině. „Vrátila se sem pro smrt,“ řekla Blesku její přítelkyně Lenka (33). Prodavačka Lucie se poznala se svým mužem Stanislavem už v roce 2000. Právě s ním na delší dobu odešla do Ameriky. „Tady nebyla práce a on je velmi pracovitý a řemeslně zručný. Pracoval tam na vnitřních úpravách bytů a domů,“ řekla Blesku Helena Kubánková (66), která Lucii zná odmalička.

Pracovali v Americe

Lucie v Americe otěhotněla a vrátila se do Orlové porodit Nikolase (6). „Když mu ještě nebyly dva roky, rozhodli se i s ním kvůli práci znovu odjet za oceán. Původně chtěli za prací do Španělska, aby zůstali poblíž rodině v Evropě, ale byla tam zrovna krize,“ popsala přítelkyně Lenka.

Na Floridě se Lucie setkala i se svojí nejmladší sestrou Janou (23), která tam také přijela, a nyní dělá asistentku starosty v Orlové.

Toužila po dítěti

Malý Nikolas v Americe slavil druhé narozeniny a v roce 2010 také Vánoce. „Tehdy Lucka napsala, že jí už tikají biologické hodiny a moc touží po druhém dítěti. Kvůli penězům a práci že ale musejí počkat. Nakonec se vrátili zpátky domů,“ dodala Lenka.

„Je pravdou, že prodávali družstevní byt, ale proto, aby se jako čtyřčlenná rodina pak přestěhovali do většího. Do Ameriky neplánovali znovu odjet,“ řekla Blesku sestra Martina (33), která má také syna a je znovu těhotná. Lucie měla rodit počátkem září, Martina o prázdninách.

S Lucií se společně setkávaly hlavně u jejích rodičů na okraji Orlové, kteří mají domek a zahradu, kde si jejich chlapci rádi hrají. Tam si také měly společně užívat svých miminek.

akinorev1 ( 30. června 2014 19:12 )

V USA je to s pojistenim slozite, ale pokud ma zena nizky prijem a otehotni, tak pojisteni dostane I kdyz je tam nelegalne, horsi je to kdyz ma vyssi prijem nez zivotni minimum, to uz ji nepomuze nic, protoze jAkmile otehotni a neni uz pojistena, zadna pojistovna ji nepojistni , protoze vi, ze bude potrebovat doktory. Normalni porod a tehotenske prohli dky bez komplikaci stoji cca 10 000 $, cisar klidne I 25 000 $ nedej boze kdyz ma dite komplikace po porodu a nejsou pojisteni, to uz jsou astronomicke castky. Blesk pise stylem jedna pani povidala, trosku o tehle situaci vim, nemyslim si, ze je treba to rozpatlavat, ale z USA uz byla pani Lucie peknych par let pryc a ocividne se rozhodla zit v CR, tak nevim proc to sem vubec pletou.

mira209 ( 30. června 2014 15:51 )

jsi pako!!!

popocatepetl ( 30. června 2014 14:59 )

To se mýlíte, do loňského října si zdravotní pojištění nemohl koupit každý. Spoustu lidí (nemluvím o ilegálech, ale amerických občanech a legálních zahraničních pracovníků) žádná zdravotní pojišťpvna nepojistila. Systém je komplikovaný a totálně jiný než v Evropě, nemám čas ani chuť to tady vysvětlovat, ale zkrátka do loňského října přibližně šestina legálních obyvatel měla smůlu. Od října 2013 je to jiné, ale pro nejzdravější lidi zase většinou dražší než předtím.

anka ( 30. června 2014 14:25 )

muze stat i dollar na den.....

anka ( 30. června 2014 13:40 )

pokud tam byla legalne, pojisteni si koupit mohla,byla mlada, nestalo by ji moc...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání