V úterý krátce po páté hodině ráno projížděla sedmačtyřicetiletá žena na kole parkem, mířila do zaměstnání. Znenadání z křoví vyskočil muž, kterého se hrozně lekla. Všimla si, že je polonahý, v jedné ruce drží červené trenýrky nebo kraťasy a v druhé své přirození. Jakmile žena dorazila do zaměstnání, skutečnost oznámila na policii.

Asi o hodinu později volala na městkou policii ve Valašském Meziříčí další žena. Ta oznamovala, že při cestě do práce viděla sedět na lavičce muže, který měl vytažené své přirození a to si držel. Jedenatřicetiletá žena neviděla, že by onanoval, přirození si měl pouze držet. Jakmile žena dorazila do práce, volala linku 156. Strážníci dorazili na místo, kde se měl muž nacházet. Stále seděl na lavičce, ale nic nedělal. Strážníci v muži ztotožnili devětatřicetiletého muže z Valašského Meziříčí, který byl řádně opilý. Sdělili mu, že je zadržen pro podezření z výtržnictví a pojede s nimi na policejní služebnu státní policie. Když muž vstal, bylo vidět, že má své přirození vytažené ven z kraťasů.

Valašskomeziříčtí policisté provedli s mužem dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Nadýchal 2,16 promile. Policisté muže po vystřízlivění vyslechli. Uváděl, že byl opilý a nic si nepamatuje. Před opuštěním policejní budovy si odpoledne převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu výtržnictví, za který zákon ukládá až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Lenka Javorková tisková mluvčí PČR