Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To je Brutus! Osmdesátiletý obří krokodýl je v Austrálii celebrita

Autor: haj - 
8. srpna 2014
04:45

Tento týden se po celém světě objevili fotky, jak krokodýl vítězí v boji nad žralokem. Teď se ukázalo, že onen krokodýl už je v Austrálli v podstatě místní hvězdou. Jmenuje se Brutus a lidi ho milují.

Krokodýl Brutus na sebe upozornil po celém světě zejména, když byly tento týden zveřejněny fotky, na kterých si pochutnává na žralokovi. Autorem fotografií byl turista Andrew Paice ze Sydney, který se účastnil plavby po řece Adelaide spolu s přítelkyní Nikki a sedmiletou dcerou Madison.

Podle Andrewa kolem Bruta projeli ten den hned dvakrát. Poprvé ho průvodce Morgan krmil a nechal ho, aby si pro maso skákal, podruhé ho účastníci plavby spatřili při návratu, jak bojuje se žralokem.

„Ten žralok byl určitě ještě naživu... stále se kroutil,“ dušuje se Andrew Paice. „Nikdy předtím jsem ani nepřemýšlel o tom, že by krokodýl mohl ulovit žraloka. Bylo to úžasné. Všichni byli ohromeni. A já se divím, že jsem to vůbec stihl vyfotit,“ popsal Andrew svůj zážitek DailyMailu.

Krokodýlí zabiják Brutus je prý starý kolem osmdesáti let a chybí mu pravá přední noha. Věří se, že ji ztratil během nějakého dřívějšího boje se žralokem. Brutus je již delší dobu velkým lákadlem pro turisty, kteří přemýšlejí o plavbě po řeče Adelaide.

„Je tu s námi už pár let. Nemůžeme zaručit, že vyleze během každé plavby, ale ukazuje se dost pravidelně,“ tvrdí Harry Bowman ze společnosti Adelaide River Cruises, která zajišťuje pravidelné plavby po řece. Hodně lidí nám volá a ptá se: 'Jste ti, co mají Bruta? Máme tu správnou plavbu, abychom viděli Bruta? ' Dalo by se říct, že je z něj místní celebrita,“ řekl DailyMailu Harry.

 Video: Podívejte se sami, jak si Brutus skáče pro svačinku!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

andrea666 ( 8. srpna 2014 08:22 )

prý mu taky kdysi žralok ukousl koule, ale o tom se nesmí mluvit

Zobrazit celou diskusi