Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Foto dne: Had sežral celého krokodýla! Bitva plazů trvala 5 hodin!

Autor: šim - 
3. března 2014
13:47

Pětihodinový neskutečný zápas o přežití mezi hadem a krokodýlem.  Kdo by tipoval, že souboj těchto tvorů, vyhraje větší krokodýl, mýlil by se. Třímetrový had krokodýla svým dlouhým tělem omotal, udusil a pak ho do sebe celého nasoukal.

Souboj na život a na smrt, který se strhl v jezeře Moondarra v severoaustralském Queenslandu, foťákem zachytila Tiffany Corlis, která byla neskutečnému boji přírody němou a naštěstí nezúčastněnou pozorovatelkou.

„Boj začal už ve vodě. Had krokodýla obmotal a začal ho stahovat pod hladinu. Krokodýl se snažil držet hlavu nad vodou,“ popsala Tiffany pro BBC. Had byl ale silnější a krokodýla udusil. Lítý boj trval prý dlouhých pět hodin.

„Když se krokodýl přestal hýbat, had se odmotal z jeho těla a doplazil se před jeho hlavu. Otevřel svou hadí tlamu a začal ho soukat do sebe,“ popisuje dál Tiffany.

Požírání krokodýla hadovi zabralo asi 15 minut. Když skončil, svým tělem přesně obepínal tělo mrtvého plaza. „Raději jsme pak všichni odešli, abychom předešli nějaké nečekané reakci nasyceného hada,“ dodala. Had nyní bude krokodýla trávit pěkných pár týdnů.

bre-burda ( 22. září 2015 16:32 )

Ono to asi tak strašné nebylo. Ten had zřejmě byla Ana.*** a sežrala maličkého kajmana nebo gaviála. Na mořského nebo nilského krokouše by neměla.

naidka ( 3. března 2014 20:16 )

Bleskáči se bojí vstupovat na tenký led. Obyčejně to hrozně dokondají.

naidka ( 3. března 2014 20:15 )

k tvé první větě: ber to tak, že had má lepší povahu než Nagyová, tak si zaslouží diskuzi.

samatha08 ( 3. března 2014 18:46 )

A proč nenapíše jaký had a jaký krokodýl?

illis ( 3. března 2014 18:40 )

K hadovi dají diskuzi a k Nečas Nagyové ji nedají . To je jedno, napíšu to k hadovi . To je neskutečné jak si ta udřená žila, takových darů za 10 milionů. Vše zabrat, udělat dražbu a peníze dát nemocnicím na přístroje pro nemocné děti a rodičům dětí , které mají postižení pohybového aparátu na nákladnou lázeňskou léčbu, kterou si nemohou dovolit zaplatit. Na nemocné se skládají celé rodiny, sbírají se víčka a tady si madam žila obklopená dary . Aspoň vidíme, co je tady vše možné a kdo byla Nagyová. Pěknej hnus .

Zobrazit celou diskusi