Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oběť Guru Járy: Po odháčkování nemohla mít 10 let sex

Autor: dce, sč - 
30. července 2014
17:03

Ani třetí den guru Jára a jeho spolupachatelka Barbora Plášková u soudu nestanuli. Soudní řízení se kvůli tomu ale nezastavilo a probíhalo vyslýchání dalších svědků a odborníků. Guru Jára odháčkovaáním žádní ze svých obětí nepomohl. Naopak jejich problémy ještě prohloubil.

Podle výpovědí obětí Jára partnerské problémy žen nevyřešil. Spíše naopak – dodnes mají mnohé z nich problémy s muži. Potíže ovšem mají i s uvedením výpovědi u soudu. Mnoho z nich dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou a ze soudního jednání se všechny omluvily.

Jejich výpovědi byly u soudu ale přečteny. A nebylo to nic pěkného: „Zavřela jsem oči a čekala, až to skončí,“ stálo ve výpovědi. „Viděla jsem, co dělal dívce vedle mne, jasně a zřetelně. Strašně křičela. Nemohla jsem se pohnout, a tak jsem křičela také. On mi pak řekl, ať držím hubu, že to není moje věc,“ prohlásila jedna z obětí. "Dobeš je psychopatická osobnost typu narcistického. Je schopen emocionálního vystupování. Jeho společnice byla vždy osoba nezralá, na něm závislá," vysvětlovala soudní znalkyně Čírtková.

Po děsivých zážitcích se ženy bojí i možné pomsty nebo zkažené kariéry. V době, kdy je guru Jára „odháčkovával“ všechny studovaly lukrativní vysokoškolské obory – jsou mezi nimi lékařky, právničky a architektky. Také proto byly cíleně pro Járu vybrány. Někdy Jára svým zvláštním způsobem „léčil“ i patnáct dívek v rámci jednoho sezení! Počet zneužitých se odhaduje na tři tisíce žen. Oznámilo jich to ale jen osm, což dokazuje, jak velký strach celá akce v postižených vzbudila. Ke svěření policii se také odhodlávaly tak dlouho, protože jejich tehdejší partneři nic nevěděli.

Ženy, nejvíce blondýnky, mu sháněla asistentka Barbora Plášková, která rovněž uprchla a skrývá se v zahraničí. Před krajským soudem se dnes ke kauze vyjádřil sexuolog Petr Weiss. Hodnotil osm žen, které jediné vše vypověděly policii, dokonce i to, jak proběhlo jejich takzvané „odháčkování“. Téměř všechny byly nadprůměrné inteligence, přesto byly zmanipulovány psychicky i sexuálně.

„Vybíral si stejné typy. Ženy nebyly schopny racionálně posoudit situaci. Byly ovlivněny psychotropními látkami a holotropním dýcháním,“ uvedl. Ve stavu změny jejich vědomí s nimi pak Jára souložil. Weiss se také vyjádřil k faktu, že léčení onou metodou „odháčkování“ je nesmysl. "Když se chtěla odtrhnout od komunity, rozšířili o ní lživé texty na internetu a letáky, že špatným předepisováním léků zabíjí lidi. Velmi to poškodilo její profesní kariéru  a narušilo kvalitu života. Léta se  soudila. Další z žen nemohla mít po této události 10 let sex," dodal Weiss.

Poslední třešničkou na dortu je neustálá aktivita Jaroslava Dobeše. Jeho stránky stále fungují, knihy se stále prodávají a svou léčbu Dobeš také nepřestal nabízet. S trochou štěstí se za ním spíše než zájemkyně z řad „nemocných“ slečen zastaví policie. Soud bez obou obviněných byl pozastaven a pokračovat bude až v říjnu.

lightyellow ( 4. srpna 2015 22:42 )

O množení určitě nešlo, protože při tantrické liturgii (sekulárně nazývané jako odháčkování) nedochází k ejakulaci..

kometa108 ( 19. července 2015 09:30 )

Stačí se jen seznámit s tantrickou naukou Mistra Járy a hned víte, že do své vzácné růže nepustíte jen tak někoho a pak se možná začnete řídit heslem: Raději sama než s kýmkoliv pro zvídavé, přečtěte se tantrický román mistra: Casanova sútra nebo pár info zde: http://www.pripad-guru-jara.cz/

eisenbieger ( 7. října 2014 15:55 )

na idnesu je psano ze tridni ucitelky jim pomohly rozhejbat slimaky a pak dorazil guru a zasadil vrut ...jestli pouzily ucitelky jiny popis tak se ta asi zvrtlo ...prej z gottwaldova , tyhle bolsevicky deti jak se pustej od retezu to je jasny kastrace a bylo by po choutkach

monika2014 ( 30. července 2014 23:36 )

Dobře jim tak!Když jsou to krávy!

paragraf ( 30. července 2014 23:20 )

no, jestli ho zavřou, tak v base změní akorát klienty a pojede dál

Zobrazit celou diskusi