Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skandál v Karlových Varech: Gynekolog odmítl vyšetřit dívku (10)! Možná byla znásilněná!

Primář karlovarské nemocnice prý odmítl vyšetřit desetiletou dívku, u níž bylo podezření ze znásilnění
Primář karlovarské nemocnice prý odmítl vyšetřit desetiletou dívku, u níž bylo podezření ze znásilnění  (Autor: Foto Blesk - Kateřina Moravcová)
Autor: Kateřina Moravcová - 
14. července 2014
19:00

Policisté versus lékaři.  Tak daleko to dospělo v Karlových Varech. Muži zákona si totiž stěžují na primáře gynekologie karlovarské nemocnice. Ten nechtěl vyšetřit dívku (10), u které panovalo podezření ze znásilnění.  Odmítl vyšetření, dokud nebude mít oficiální žádanku.

Minulý týden záchranka do karlovarského špitálu přivezla s bolestmi v podbřišku desetiletou dívku i s její matkou. Podle informací Blesku bylo u její dcery podezření ze znásilnění o několik let starším chlapcem. Případ proto začala vyšetřovat policie.

Na gynekologickém oddělení ale matka s dívkou strávily několik hodin, než je sloužící primář Tomáš S. vůbec přijal. Čekal totiž na oficiální žádanku od policie, že dívku má vyšetřit. Na základě tohoto dokumentu totiž hradí lékařskou prohlídku policie. „Přístup lékaře k ošetření dítěte považujeme za natolik nestandardní, že jsme se obrátili na zřizovatele karlovarské nemocnice, s žádostí o prověření celé věci,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Až druhý den

Dívka se do ordinace nakonec dostala, ale jelikož se styděla, prohlédla ji pouze sestřička. Policie tak údajně musela nechat dívku vyšetřit až druhý den u jiného lékaře. Primář gynekologie nechtěl situaci komentovat. „Mé stanovisko má vedení nemocnice, nebudu se proto k tomu vyjadřovat,“ řekl pouze. Ředitel nemocnice je ale na dovolené a zastupující lékař nebral telefony. Policejní stížnost má na stole i hejtman Karlovarského kraje, který bude rovněž po nemocnici žádat co nejrychlejší vysvětlení.