Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svědek tragédie tvrdí: Světla na přejezdu nefungovala! Železničáři míní, že je to nesmysl!

Autor: Jiří Čada - 
23. dubna 2014
16:10

Ani provedená rekonstrukce tragédie, při které projíždějící vlaková souprava smetla na železničním přejezdu v Chotěboři na Havlíčkobrodsku osobní automobil, nepřesvědčila korunního svědka neštěstí Libora Vodičku.

Ten vše letos 24. března viděl na vlastní oči a tvrdí stále, že v osudný den, kdy v autě Škoda Fabie zahynul šofér (37) a jeho syn (10) byl těžce zraněný, světelná ani zvuková signalizace na přejezdu nefungovala.

„Viděl jsem to na vlastní oči, tehdy sněžilo. Páčil jsem dveře od havarovaného auta, kde zůstal ten chlapec a hledal řidiče, který vyletěl předním sklem,“ vzpomínal Libor Vodička. „Vím zcela určitě, že světla ani zvuková signalizace tehdy nefungovala. Světla začala blikat až, když po nárazu vlak zastavil asi o dvě stě metrů dál,“ trval si na svém svědek. Vedle něho v autě prý tenkrát seděl kamarád-spolujezdec. „Viděl to také, ale toho policie vůbec nevyslechla. Nechápu to!“ zdůraznil Vodička.

Jeho tvrzení odmítá šéf Správy železniční dopravní cesty v Jihlavě Václav Mrtka. „Data stažená z takzvané černé skříňky tohoto přejezdu jsou nezpochybnitelná. Svědek si jen signalizace nevšiml,“ míní Mrtka.

Zbytečná smrt!

„Byla to zbytečná smrt,“ tvrdil na místě tragédie včera jeden ze železničářů. „Řidič nebyl při střetu s vlakem připoután. Ležel asi patnáct metrů od vozidla. Vlak auto jen odhodil, stačilo, aby měl bezpečnostní pás a přežil. Autu se nic moc nestalo,“ dodal.  

aluman ( 25. dubna 2014 00:50 )

Skutečně "přehledný" úsek, přes ty stromy je vážně "bezva" vidět

lug70 ( 23. dubna 2014 22:39 )

Opravdu si myslíš, že ve zdejších poměrech, kdy jsou úřady ignorovány daleko horší věci to má smysl? Jsi naivním človíčkem s duší dítěte.

valdom_hayzle ( 23. dubna 2014 20:49 )

Nahlásil jsi závadu na SŽDC aby provedli revizi přejezdu, nebo si doma záznam kamery jen přehráváš v PC?

japos22 ( 23. dubna 2014 17:19 )

No to je "pěkný"

podlesni ( 23. dubna 2014 17:15 )

Mám tendenci věřit svědkovi. Většinou, když člověk vidí, jak někdo za volantem honem, honem jede přes blikající přejezd, tak si pomyslí něco o idiotech, proto si myslím, že by si to pamatoval, kdyby svítila...

Zobrazit celou diskusi