Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šlo o únos? Boeing 777 byl ve vzduchu ještě 4 hodiny poté, co zmizel z radarů!

Autor: shp - 
13. března 2014
09:32

Američtí odborníci, kteří se podílejí na vyšetřování zmizení Boeingu 777 Malajských aerolinek, prošetřují možnost, že letadlo bylo uneseno a přemístěno do neznámé lokace. Záznamy z motorů totiž ukazují, že byl stroj ve vzduchu ještě čtyři hodiny poté, co zmizel z radarů.

Zprávy o únosu letadla, o kterém se zatím mluvilo pouze jako o konspirační teorii, přinesl list The Wall Street Journal, který mluvil se dvěma Američany obeznámenými s vyšetřováním.

Data automaticky stahovaná z motorů Rolls Royce ukazují, že letadlo bylo ve vzduchu další čtyři hodiny poté, co zmizelo z radarů. Znamená to tedy, že let Boiengu 777 trval minimálně pět hodin a stroj se pravděpodobně dostal do vzdušného prostoru Číny,.

Americký protiteroristický tým tak nyní vyšetřuje možnost, že bylo letadlo uneseno a přemístěno do neznámé lokace s úmyslem použít ho později. Transpondery z letadla, které ukazují jeho polohu, mohli únosci záměrně vypnout.

Boeing zmizel v sobotu i s 239 lidmi na palubě. Čínský satelit včera odhalil předměty, které mohly být trosky letadla. Tříhodinové pátrání však nepřineslo žádné výsledky. Záhada zmizelého boeingu tak stále není vyřešena...

Video Přelet nad vietnamským mořem: Do pátrání po malajsijském letadlu se zapojilo i vietnamské námořnictvo - Reuters
Video se připravuje ...

mememumu ( 13. března 2014 15:42 )

Poslat zprávu z výšky 11 kilometrů? A jakpak? Telepaticky? "nátěr omezující zjištění na radaru" neexistuje, rozhodně ne pro takto velké letadlo. Tuny trhavin jsou zbytečné, daleko účinnější je pro případný úrok použít menší letadlo, kterým se snáz manipuluje a které se hůř sestřeluje. Představa, že s takovýmto mastodontem někdo nepozorovaně přeletí x tisíc kilometrů a pak to někam napere, je poněkud naivní.

mememumu ( 13. března 2014 15:40 )

Dvě stovky lidí se uklidí podstatně rychleji a snáz, než B 777.

hofihofi ( 13. března 2014 12:36 )

Letadlo z radaru zmizet nemuze, pri zavade na radaru v letadle zmizi nanejvyse udaje o vysce, rychlosti a kruzu a idetntifikacni znak, a objevi se znak neznameho stroje, funkce zvana sekunderni radar, primarni funkce radaru zustane zachovana, zmizeni je mozne jen v pripade pohybu mimo dosah signalu z pozemni ci vzdusne stanice , ktera ho sleduje, pohyb mimo paprsek, tedy let nizko, nebo mimo dosah. Taky muze nekde pristat.

Ford Henry ( 13. března 2014 12:30 )

po dvou rocích

Ford Henry ( 13. března 2014 12:20 )

Dyť je to blbost. To jako za letu na letadlo natáhli maskovací síť proti radarům?

Zobrazit celou diskusi