Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kriminalisté rozlouskli starou vraždu: 20 let dokázal mlčet o mrtvole ve sklepě!

Autor: Kateřina Moravcová - 
3. března 2014
05:00

20 let žila rodina Jana P. (47) z Mariánských Lázní v domě, v jehož sklepě byla zabetonovaná mrtvola. Jak kriminalisté mord 10 dní před promlčením rozlouskli?

Zdeňka L. (†66) 10. března 1994 zřejmě zabil kvůli dvěma miliónům korun Jan P. (47). Mrtvolu zabetonoval do odpadní jímky ve sklepě vilky své přítelkyně, budoucí manželky.

Podle sousedů v době, kdy k tragédii došlo, v domě bydlela ještě sestra přítelkyně Jana P. se svým druhem Tomášem V. A podle místních navedl vyšetřovatele na stopu mrtvoly ve sklepě právě on. „Tomáš V. o té vraždě musel vědět. Je zadlužený a tak mohl bohatému Janu P. vyhrožovat, že to řekne. Prý mu za to i platil, a když teď peníze nedostal, napráskal to policistům,“ tvrdí lidé z okolí.

„Na policii jsem podepsal, že se k události nebudu vyjadřovat,“ řekl Blesku Tomáš V. A policisté, kteří o případu informovali, tuto informaci odmítli razantně komentovat. „Soudce akceptoval návrh státního zástupce a muže poslal do vazby,“ uvedl pouze policejní mluvčí Pavel Valenta. Hrozí mu až 18 let za mřížemi.

Takto vyřešili kriminalisté vraždu starou 20 let:

Video  Kriminalisté vyřešili vraždu starou dvacet let.  - Blesk – Kateřina Moravcová
Video se připravuje ...