Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodina muže obviněného z 20 let staré vraždy: Jsme v šoku, ale synovi věříme!

Autor: Kateřina Moravcová - 
4. března 2014
05:01

Z téměř promlčené vraždy policisté obvinili Jana P. (47) z Mariánských Lázní. Rodina je v šoku a věří v synovu nevinu. Podle psychiatra to musel udělat psychopat.

K vraždě mělo dojít 10. března 1994. Za pár dní by tedy byla po 20 letech promlčena. Podle policie Zdeňka L. (†66) kvůli dvěma miliónům korun nejprve zabil a poté zabetonoval do odpadní jímky ve sklepě svého domu podnikatel Jan P. (47).

Blesku se podařilo mluvit s otcem obviněného. „Celá rodina je z toho v šoku. Synovi ale věříme. Bohužel dál se k události vyjadřovat nebudeme. Každé slovo by mohlo syna poškodit, a to bychom nechtěli,“ komentoval rodinnou událost otec.

Nad celou aférou kroutí nevěřícně hlavou i zaměstnanci firmy na plastové obaly, kterou Jan P. spolu s manželkou vlastní. Podle nich to byl férový a bezproblémový chlap.

Vila, ve které rodina žila, prošla před dvěma lety zásadní rekonstrukcí. Dům byl ve špatném technickém stavu. Kdysi patřil německé rodině. Odpadní jímce, ve které byla dvacet let zabetonovaná mrtvola, se ale rekonstrukce vyhnula.

Psycholog: Muselo se mu ulevit

Bleskem oslovený psychiatr to ale všechno vidí jinak. „Je to velmi neobvyklý případ. Za pětadvacet let jsem se s ničím podobným ještě nesetkal. Ten člověk musel mít psychopatické sklony. Tito lidé většinou nevedou klidný, spořádaný rodinný život a určitě nejsou úspěšnými podnikateli. Minimálně musel mít pěkně chatrné spaní a jiné zdravotní problémy,“ říká psychiatr Karel Moravec a dodává: „Myslím, že nyní se tomu člověku muselo do jisté míry ulevit, když všechno vyšlo napovrch.“ Obviněný Jan P. čeká ve vazbě na soud. V případě prokázání viny mu hrozí až 18 let za mřížemi.

Takto policisté dopadli pachatele dvacet let staré vraždy:

Video Kriminalisté vyřešili vraždu starou dvacet let. - Blesk – Kateřina Moravcová
Video se připravuje ...

velitel.velitelu ( 4. března 2014 10:33 )

No vidíš, tak se zase seber a táhni do p.r.dele, debile

velitel.velitelu ( 4. března 2014 09:41 )

Věří synovi, že ho zabil??!! Když syn tvrdí, že ho nezabil??!! A Jéžiš!!

velitel.velitelu ( 4. března 2014 09:40 )

No, to je trošku přitažený za vlasy, ale budiž, je to taky názor.

velitel.velitelu ( 4. března 2014 09:37 )

To rozhodně. Koneckonců ani jeho synek to moc nepobral a tvrdil, že je to na udání nějakýho feťáka.

moiaza ( 4. března 2014 09:34 )

Je to jen jedna ze stovek a stovek vražd, které po "sametové" revoluci byly spáchane. Jsou zrcadlem doby a společnosti. Havlisté a Klasovci zde zaseli touhu po rychlém zbohatnutí. A to i za cenu vraždy. Prudce stoupla nenávist,závist,korupce, drogy a ruku v ruce nezaměstnanost díky rozprodání státu a likvidace podniků. Vraždy jsou důsledkem selhání politiků a politiky!

Zobrazit celou diskusi