Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Před 20 lety prý vraždil kuší, svobodu si koupil za 2 miliony: Obviněný byl propuštěn z vazby

Muž obviněný z 20 let staré vraždy kuší se vykoupil z vazby za dva miliony korun.
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp - 
9. září 2014
08:44

Kdo má peníze, má všechno? Jan P. zaplatil dvoumiliónovou kauci, odevzdal svůj pas a odpřísáhl, že neuteče. To stačilo muži z Mariánských Lázní, aby se po dlouhých sedmi měsících dostal ven z vazby, napsalo Právo. Obviněný je z 20 let staré vraždy, která byla spáchána kuší.

Ve vazbě skončil Jan v únoru. Obviněn byl z téměř promlčené loupežné vraždy, která se odehrála v roce 1994. Propustku na svobodu mu před dvěma týdny udělil Vrchní soud v Praze.

Muže letos zadrželi karlovarští kriminalisté těsně před promlčením činu. Oběť zalitou betonem našli policisté v Janově domě v Mariánských Lázních. Zavražděný byl obchodník s valutami Zdeněk L. (†66).

„Toho obžalovaný vylákal do domu pod falešnou legendou, že pro něho zprostředkoval koupi 250 tisíc německých marek od svého známého ve výhodném kurzu. Když poškozený zjistil, že byl oklamán, obžalovaný ho dvěma výstřely šípů z kuše zasáhl do hlavy a pak ho ještě bodl do krku,“ stojí podle listu v obžalobě.

Zdeněk zemřel na místě vraždy na následky poranění mozku. Vrah ho obral o peníze a se spolupachatelem tělo odnesli do sklepa. Tam ho ukryli do jímky a poté zalili betonem. Aby se policisté k tělu dostali, museli použít sbíječky.

blooroses ( 9. září 2014 15:47 )

Možná....Tu možnost má každý propuštěný na kauci. Utéct a zbytek života prožít jako uprchlík. Jak tomu chceš zabránit? Jedině zrušit pro všechny možnost kauce, což by asi neprošlo, jelikož ta možnost je zavedená ve všech civilizovaných zemích.

blooroses ( 9. září 2014 15:42 )

Klidně ten nesmysl opakuj stále dokola, pravda se tím z něho nestane.

blooroses ( 9. září 2014 15:41 )

Cigny páchají to samé a v daleko širším měřítku. Cikánská kriminalita, v poměru na tisíc obyvatel, je devětkrát vyšší než u bílé majority. Brutalita, hlavně brutální napadání bílých, navíc z rasových pohnutek, je cigánu oblíbenou zábavou. Tak tu nepindej pitomosti a jestli mezi tu chátru patříš, tak zpytuj vlastní svědomí.

berlin71 ( 9. září 2014 11:49 )

Dalsi cesky kriminalni zivel . Hlavne ze vy cesi jste svati ,pernamentne napadate a urazite romy . Obvinujete je ze vseho mozneho pritom vy pachate tu nejbrutalnejsi kriminalitu v CR .

berlin71 ( 9. září 2014 11:47 )

tomik007alsi cesky kriminalni zivel . Hlavne ze vy cesi jste svati ,pernamentne napadate a urazite romy . Obvinujete je ze vseho mozneho pritom vy pachate tu nejbrutalnejsi kriminalitu v CR .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání