Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Kramolíně se vážně zranil malý lyžař (10)

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - Kateřina Moravcová)
Autor: ČTK, ljš - 
31. ledna 2014
19:18

Místo lyžovačky o pololetních prázdninách si desetiletý chlapec bohužel poleží v nemocnici. Komplikovanou zlomeninu nohy utrpěl poté, co se zranil v uzavřené části sjezdovky. Do nemocnice ho museli přepravit vrtulníkem.

"V lyžařském areálu Lipno se dnes odpoledne na Kramolíně těžce zranil desetiletý chlapec. Spadl, když v uzavřené části sjezdovky přejížděl kupu technického sněhu," sdělil mluvčí horských záchranářů Radek Zeman.

Neštěstí se stalo kolem půl třetí odpoledne. Přivolaní členové Horské služby chlapce našli ležícího na břiše, byla u něj jeho matka. Měl zkroucenou nohu a stěžoval si na silnou bolest. "Vše nasvědčovalo tomu, že si způsobil možná i komplikovanou zlomeninu ve stehně," uvedl Zeman. Záchranáři chlapce ve vakuové matraci dovezli k vrtulníku, který ho přepravil do nemocnice v Českých Budějovicích.

"Upozorňuji, že všichni návštěvníci lyžařských areálů musejí bezpodmínečně dodržovat pokyny obsluhy. Jezdit lze skutečně jen v místech, která jsou pro lyžování určena," důrazně varoval náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura.

Horská služba v posledních dnech pomáhala těžce zraněným návštěvníkům hor několikrát, hlavně v Krkonoších. V noci na dnešek se při lezení v náročném skalním terénu v Čertově rokli nad Obřím dolem zřítil jednačtyřicetiletý horolezec. Ve čtvrtek byla Horská služba přivolána k těžce zraněnému mladému snowboardistovi a lyžařovi na sjezdových tratích v Janských Lázních.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi