Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nová Sněmovna zasedá: Předsedou se stal Jan Hamáček (ČSSD)

Jan Hamáček (vpravoje novým předsedou Poslanecké Sněmovny
Jan Hamáček (vpravoje novým předsedou Poslanecké Sněmovny  (Autor: ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
27. listopadu 2013
13:05

Někteří nově zvolení poslanci se hlasovat učili teprve před dvěma dny, volba předsedy Sněmovny však proběhla bez problémů. Miroslavu Němcovou (ODS) tak v čele dolní komory Parlamentu vystřídá Jan Hamáček za ČSSD.

Předsedou Sněmovny se dnes stal Jan Hamáček z ČSSD. V tajné volbě dostal podle neoficiálních informací 195 hlasů. Pětatřicetiletý Hamáček, který působil na konci minulého volebního období ve funkci místopředsedy komory, byl jediným kandidátem. Post předsedy přebírá po Miroslavě Němcové z ODS, která dolní komoru vedla v předchozím volebním období.

Na Hamáčkově volbě se dohodly strany vyjednávající o vládní koalici - ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. Sociálnědemokratický kandidát ale dostal hlasy od poslanců i z dalších stran. Otevřeně mu vyjádřily podporu kluby TOP 09 a Starostů a ODS.

Oficiální výsledky z volby oznámí volební komise po 13:20. Jednání poslanců bude pokračovat stanovením počtu místopředsedů Sněmovny a jejich volbou.

annakarenina ( 27. listopadu 2013 17:24 )

To snad ani ne. Pusu nema jeste nakrivo, coz se ale muze stat, kdyz bude moc lhat. Nabeh na ovar ale uz ma. To je ted v kotline moda.

Zobrazit celou diskusi