Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Noční manévry Petra K.: Chtěl se dostat k hrobu Moniky a Klárky!

Autor: et - 
3. listopadu 2013
05:00

Tma, prázdný hřbitov v Karviné, pátek půl deváté večer. Petr K. (35) měl v úmyslu zcela sám, poprvé od návratu z Egypta, položit na hrob své milované ženy Moniky (†36) a dcerky Klárky (†8) věnec, květiny a zapálit svíčku... Předem domluvený úmysl nevyšel, hřbitov mu zavřeli...

Po návratu z tříměsíčního egyptského »vězení« koupil Petr v pátek v doprovodu kamaráda v Polsku smuteční věnce, květiny a svíčky. Plánoval si, jak se večer těsně po zavírací době hřbitova bude moci o samotě konečně rozloučit se svou ženou a dcerou, které mu zemřely na otravu na letní dovolené u Rudého moře. Po odchodu posledních návštěvníků, dostal zřejmě domluvené avízo od tamní květinářky. Okamžitě sedl do auta a spěchal k hrobu, který dosud viděl pouze na fotografiích.

Omluva od květinářky

Nejprve ke hřbitovu dorazilo audi, zhaslo světla a osádka vozu čekala. Vzápětí přijel bílý Chevrolet Orlando, který patří rodině Petra K. Vystoupil z něj spolujezdec, a když zjistil, že správce už zadní vrata na hřbitov zavřel, dal povel k odjezdu – baterkou zamávali na stojící audi. Mezitím z krámku s květinami vyběhla prodavačka a začala se omlouvat: „Ježišmarja, omlouvám se, nevěděla jsem to.“ Hned nato vozy odjely.

Proč nemají pomník?

Ani po necelých třech měsících od smrti Moniky a Klárky nemá jejich hrob stále náhrobní kámen. Ten chce až nyní vybrat sám Petr K., nechtěl, aby o něm bylo rozhodnuto bez něj. „Náhrobek chci vybrat podle svých představ. Měl by být moderní,“ řekl v minulosti Blesku Petr K.

kozrz ( 5. listopadu 2013 17:55 )

Dobrý večer všem, oni ho naši orgáni dostanou, to není ten egyptský plebs, který zpackal co mohl.

martap ( 4. listopadu 2013 22:08 )

tondapraha: Máte pravdu. Potřebovali by.

martap ( 4. listopadu 2013 22:06 )

osel.ijacek Ano pustili ho,je snad v Čechách nebo ne? Volně se pohybuje ! Je to pro Vás záhada?

martap ( 4. listopadu 2013 21:51 )

V Egyptě se do ničeho nehrnou. Bude Vám tam špatně a oni(to mají silně na háku)a na to budou říkat, že to nic není, že to přejde. Vlastní zkušenost. Naše delegátka se snažila více a doporučila nám Antinal. K případu Petra: měli Ramadán(tam nikdo nepracuje) a nikdo nic neřešil,nevyšetřoval a myslím, že nic nezkoumali a ani nedělali žádné rozbory. Rovnou řekli, že mu nic není a otráven nebyl, aby nestratili turisty a potřebovali to prostě na někoho hodit. Proto přišla těla bez orgánů,aby se nic nezjistilo. V každé zemi kde se stane vražda, se pokoj zabespečí páskou, ale ne v Egyptě, tam to mají na háku a ubytují tam klidně další turisty. ..... No uvidíme, jak to celé dopadne, ale asi se nic nevyšetří.

stgt7 ( 4. listopadu 2013 21:33 )

Další která nemá důkazy, ale ví vše lépe. Jak často cestuješ, jaké máš znalosti s hotely a jeho personálem? Jaké máš důkazy, že to byl P.K? Jen si něco myslet a mlet o tom, že jinak to být nemohlo, že to musel být on - důkazy ne bláboly.

Zobrazit celou diskusi