Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Potkal tuhle holčičku stejný osud jako Maddie? Andílka (4) našli v táboře u Romů

Holčička nalezená v romské osadě, může být i ze střední nebo severní Evropy
Holčička nalezená v romské osadě, může být i ze střední nebo severní Evropy  (Autor: ČTK)
Autor: so - 
19. října 2013
14:34

Řecká policie vyšetřuje identitu dívenky (4) nalezené u romského páru, který se vydával za její rodiče. Zanedbaná blonďatá holčička s modrýma očima musela být podle vyšetřovatelů kdysi unesená svým pravým rodičům.

I z takových případů těží naději rodiče britské holčičky Maddie, která se ztratila před šesti roky jako tříletá na dovolené v Portugalsku. Vyplývá z nich totiž, že podobný osud, jaký měla jejich Maddie, mohl potkat tisíce dětí v Evropě, a také to, že ještě někde jejich dcera může žít.

Řecká policie provedla zátah na drogy v romském táboře. Tam také narazili na zmíněnou dívenku, kterou její „rodiče“ nutili žebrat. Vyšetřovatelům se její zjev nezdál a test DNA potvrdil, že není s údajnými rodiči příbuzná.

U ženy, která ji jako matka vychovávala, objevili policisté dva růžné doklady totožnosti, z nichž v jednom případě vyplývalo, že porodila pět dětí, a v druhém, že se stala matkou čtyř dětí. Všechny se přitom měly narodit v rozmezí deseti měsíců. Matka měla ale v době zátahu u sebe dětí hned třináct.

Policie věří, že dívka byla unesena nebo se stala obětí obchodu s dětmi. Podle vzhledu by mohla pocházet ze severní nebo východní Evropy. Případ pomůže rozlousknout i Interpol.

barbatus ( 20. října 2013 09:17 )

Ne, ten pán šel sedět až za nerespektování nařízení soudu, ne za namalování tykadel.

hofihofi ( 20. října 2013 04:53 )

A ze cikani kradou deti je dost rozsirena povera, kdysi to tak skutecne bylo, stari chteli mit hodne deti, aby ty je ve stari uzivili, cim vetsi satra (rodina, skupina, kmen) tim vetsi moznost obzivy, a tedy se zvetsovali i unosy deti, ktere meli stejna prava ve skupine, tohle je spis ale jakesi otrokarstvi, musi na ne krast.

hofihofi ( 20. října 2013 04:41 )

U toho clanku neni diskuze pro mistni blby co spousti nekontrolovatelnou smrst vulgarnich nadavek na vsechny okolo, ne na viniky, tak proto, ne co se nesmi rikat, ale smrst nadavek. Coz je ve stanovach diskuze. Jinak mas pravdu, s cikanama domluvit neda, jakmile vedi, ze nemaji pravdu delaji totez co zde, smrst nadavek a napadeni. Jenze vsichni brecite na spatnem hrobe, nadavejte a napadejteč ty, co tohle prikrejvaji, podejte zaloby na stat a jejich uredniky, cikani delaji to co jim bili toleruji.

frauvogelrauch ( 20. října 2013 04:27 )

U článku o cikánkách z Jirkova není diskuse, páč by tam lidi psali to, co se nesmí říkat. Že nás tu za chvíli umlátí požírači dávek, že jsme rasisti, když napomeneme tmavé dítě, které nám třikrát projde přes nohy a přitom nakopne (já to jednou udělala a přes hubu nedostala, protože matinka i babička měly metrpade a já naštěstí trošku narostla,ale co jsem si vyslechla je nepublikovatelné) Rasimus naruby funguje. Bílí budou držet huby a mít strach?

hofihofi ( 20. října 2013 04:21 )

Vsimli jste si, ze ta matka, mladsi z cikanek vypada znacne retardovane?

Zobrazit celou diskusi