Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pět minut od záchrany Maddie: Únosce málem načapala maminka!

Autor: shp - 
15. října 2013
10:04

Již šest let je zoufalá a snaží se najít svou zmizelou dceru. Přitom stačilo pár minut a mohla ji zachránit z rukou únosce. Podle Scotland Yardu vzal neznámý muž malou Maddie McCann z portugalského apartmánu jejích rodičů jen pár minut předtím než její rodička šla zkontrolovat své děti...

Detektivové se domnívají, že podezřelý, který byl spatřen asi 460 metrů od příbytku McCannových v portugalské Praia de Luz, byl muž, který Maddie skutečně unesl. Svědkové ho totiž viděli, jak nese v náručí malé dítě.

Nesprávný podezřelý

Detektivové nyní zjistili, že za hlavního podezřelého byl označen nesprávný muž. Toho viděla kamarádka McCannových Jane Tanner v 9:15 večer. Vyšetřovatelé ho vypátrali a zjistili, že šlo o nevinného dovolenkáře, který nesl svou dvouletou dceru.

Pět minut od záchrany

Scotland Yard se domnívá, že pravý podezřelý, jehož podobiznu včera uvolnil, Maddie z pokoje unesl mezi 9:55 až 10:00, tedy maximálně pět minut, než maminka Kate McCann šla zkontrolovat své děti a zjistila, že Maddie chybí. Tak málo stačilo k její záchraně.

manicka919 ( 24. října 2013 11:15 )

Tak málo stačilo k její záchraně. .. jiste.. ciste teoreticky, pokud se rodicum opravdu ztratila - nechat tak male deti samotne a jit si do restaurace.. to jsou ty zapadni kultury..

isabelafuentes ( 15. října 2013 21:23 )

Souhlas, speciálně vycvičení psi několikrát označili přítomnost pachu mrtvého lidského těla v tom vypůjčeném autě, na oblečení McCannových a v apartmánu ve skříni a za pohovkou. Tenhle důkaz ale britská policie nepochopitelně vůbec nezohlednila.

isabelafuentes ( 15. října 2013 21:21 )

Jasně, předávkovat tříleté dítě prášky na spaní pro dospělé, to je jedna dvě.

isabelafuentes ( 15. října 2013 19:40 )

Přesně tak, podle portugalských vyšetřovatelů je únos vyloučen, do apartmánu se dalo dostat jenom dveřmi nebo oknem. Od dveří měli klíč jen McCannovi a personál hotelu, zámek ani panty dveří nebyly poškozeny. Oknem z ložnice, o kterém matka ve výpovědi řekla, že bylo otevřené, když ona přišla do pokoje, by technicky nebylo možné vylézt s dítětem v náručí bez zanechání stop na posteli pod ním, nebo odření laku na okně a parapetu. Ale nikde nebyl ani škrábanec. Navíc na okně byly nalezeny jediné otisky prstů a ty patřily - Kate McCannové - expertýza prokázala, že je tam zanechala při otvírání okna. A teď - Columbo raď. A muž, kterého Smithovi viděli jít k moři s dítětem v náručí? Podle jejich výpovědi pořízené asi 4 měsíce po události v něm poznali Garryho McCanna. Všechno to zapadá, bohužel...

isabelafuentes ( 15. října 2013 19:25 )

Nevěřím, že ji najdou, šetření portugalských složek nasvědčuje tomu, že Maddie zemřela nějakým zanedbáním péče ze strany rodičů, nebo za podobných nešťastných okolností a ti se pak zbavili těla (byli přece u moře...) a teď šest let hrají habaďůru, aby se na nic nepřišlo. Ti dva něco tají, to mi nikdo nevymluví, viděla jsem x rozhovorů s nimi a další množství rozhovorů se svědky a vyšetřovateli a něco tady prostě hodně smrdí. Jedou v tom ti rodiče, určitě.

Zobrazit celou diskusi