Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jedna z vyšetřovacích verzí: Maddie unesli známí pedofilové!

Autor: ljš - 
21. října 2013
11:25

Vyšetřovací verze, ze které mrazí. Detektivové zabývající se případem ztracené Maddie údajně vyslýchali i dva známé britské pedofily Charlese O'Neilla a Williama Lauchlana, kteří sedí ve vězení za únos patnáctiletého chlapce, zneužití několika malých dětí a vraždu nepohodlné svědkyně.

Vyšetřovatelé Scotland Yardu doufají, že samaritán Ewan Wilson, který oběma mužům poskytl útočiště ve svém domě v době, kdy byli v roce 2006 propuštěni z vězení, kde si odpykávali trest za sexuální zneužívání dětí, přinese do případu nové světlo. Měl by totiž vědět, kde se muži v době zmizení Maddie pohybovali.

Firma

O'Neill s Lauchlanem totiž po několika měsících Wilsonův dům opustili a vydali se na cestu Evropou. Rozjeli dokonce vlastní úklidovou službu, jejíž účel však byl zřejmě jediný - aby si mohli nepozorovaně vytipovávat své oběti.

Podle detektivů je jisté, že byli ve Španělsku, zda ale docestovali až do portugalského letoviska Praia da Luz, se zatím neví. Jsou ale spojováni s případem zmizení chlapce jménem Yeremi Vargas na ostrově Gran Canaria dva měsíce před tím, než se ztratila Maddie. Tělo chlapečka se ale nikdy nenašlo.

Vražda

V listopadu roku 2007 se dvojice vrátila do Anglie a zanedlouho znovu unesla a zneužila pětiletého chlapce. Policisté je zatkli a nakonec obvinili i z deset let staré vraždy Allison McGarrigle, kterou uškrtili a utopili v moři, protože chtěla jejich zvrhlé jednání udat. Také jim byl připsán únos patnáctiletého chlapce, kterého navíc zdrogovali.

O'Neill byl odsouzen na 30 let, jeho komplic Lauchlan dostal o čtyři roky méně. Zda k nim přibude i trest za podíl na zmizení nejhledanějšího dítěte světa, ukáže až vyšetřování. Detektivové však prověřují pohyb několika desítek dalších známých pedofilů v osudném období.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi