Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pedofilie v britském parlamentu. Expremiér Heath měl znásilňovat malé chlapce

Autor: mb - 
5. srpna 2015
18:03

Británií otřásá skandál. Bývalý premiér Spojeného království Sir Edward Heath (†89) měl znásilňovat malé chlapce. Policie navíc přestala vyšetřovat bordelmamá, která nabízela nezletilé děti, když pohrozila, že premiéra prozradí médiím jako svého nejlepšího klienta.

Pět vyšetřovacích týmů nasadila britská policie na to, aby zjistila, zda zesnulý Sir Edward Heath, který byl v letech 1970–1974 britským premiérem, zneužíval malé chlapce, či nikoliv. Vyšetřování spustilo oznámení muže, který prozradil, že byl v dětství Heathem zneužit. O tom, že zřejmě nepůjde jen o neopodstatněný výmysl, svědčí i reakce policie. „Pokud jste se stali obětí nebo jste svědci zločinu, neváhejte nás prosím kontaktovat,“ vyzývá veřejnost britská policie.

Čaj, pak sex

Údajná oběť popsala osudové setkání s britským premiérem takto: „Jednoho dne jsem opět utekl z domova a stopnul si auto. Ten muž mi pak nabídl možnost přespání a já souhlasil, i když jsem věděl, že budu muset zaplatit svým tělem. Když jsme k němu přijeli, udělal mi čaj a sendvič. Pak jsme v posteli masturbovali. A měl se mnou i pohlavní styk,“ tvrdí muž, kterému je nyní 64 let, a zločin se měl stát, když mu bylo pouhých 12 let.

Temné tajemství

Chlapec údajně nevěděl, že se jedná o britského politika. Až o pár let později, když se Heath stal premiérem, uviděl jeho fotku v novinách a rozplakal se. „Mami, to je muž, který mě znásilnil,“ pronesl tehdy. Ačkoliv zneužití ihned po činu ohlásil, nikdo ho nebral vážně a celé děsivé tajemství desítky let nosil v sobě. Promluvit se rozhodl až nyní.

Mocní pedofilové

Není to poprvé, co se v britských médiích objevují zprávy o vlivném pedofilním gangu politiků a dalších veřejně známých osobností. Policie měla údajně dokonce jejich aktivity krýt. V 90. letech přestala policie vyšetřovat bordelmamá Myra Ling-Ling Forde, která nabízela nezletilé děti. Ta pohrozila, že prozradí premiéra médiím, a vyvázla bez trestu. Některá média však poukazují na to, že o několik let později byla nakonec vyšetřována a dokonce dvakrát odsouzena a údajná „hrozba“ prozrazení tak zjevně nezabrala.

Premiér pedofilem? Nesmysl!

Osobní asistent Sira Edwarda Heatha se však zdráhá obviněním uvěřit: „Plánovali jsme jeho denní program na minuty, doslova jako válečnou operaci. Věděli jsme, co přesně dělá, každý den po dobu 4 let,“ říká Robert Vaudry. Na jeho obranu se postavili i další kolegové, kteří tvrdí, že je nespravedlivé obviňovat muže, který zemřel v roce 2005.

Je to pravda, tvrdí novinář

O obscénních choutkách expremiéra a „mocné ochraně“ je ale přesvědčen britský žurnalista Don Hale, který před 30 lety úřadům předal důkazy o pedofilním gangu z parlamentu, ale místo vyšetřování viníků do jeho kanceláře vtrhla policie a narušila jeho práci. „Bral si kluky z ostrova Jersey na výlety plachtou. Někteří z těch hochů se prý nikdy nevrátili zpátky,“ říká Hale. Na ostrově Jersey se nacházel neslavně proslulý sirotčinec, ve kterém byly údajně obzvlášť krutým způsobem zneužívány děti. Policii se již přihlásily desítky obětí.

Plachý politik

Konzervativní politik Sir Edward Heath měl pověst plachého muže. Byl skvělým jachtařem a hudebníkem, napsal několik knih. Spekulace o jeho sexualitě se objevily již během jeho života. Někteří si mysleli, že je homosexuál. Jeho blízcí však tvrdí, že si měl vzít za ženu Kay Raven. Jenže Heath se roky nedokázal odhodlat k žádosti o ruku a Kay nakonec dala přednost pilotovi z Královského letectva. Sir Edward Heath měl pak ještě dlouhá léta u sebe na stole fotografii své ztracené lásky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi