Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál v britské monarchii: Královskou rodinu budou vyšetřovat kvůli pedofilii!

Autor: mb - 
11. července 2015
12:43

Královská rodina není nad zákonem! Tak rozhodla soudkyně Lowell Goddard, která byla pověřena vyšetřováním sexuálního zneužívání dětí v Británii. Vyšetřovatelé mají konkrétně zájem o vévodu z Yorku Andrewa (55), syna královny Alžběty II. (89)!

„Politici, školy, duchovní, nemocnice, tajné služby i monarchie. Všichni budou vyšetřováni, pokud uznáme za vhodné,“ oznámila nekompromisně soudkyně Goddard původem z Nového Zélandu, která vede zatím nejrozsáhlejší vyšetřování v historii země, jež má za úkol podívat se na zoubek případům starým i několik desítek let. Celá operace se může protáhnout na 5 let a bude stát 100 milionů liber (zhruba 3,7 miliardy Kč)!

Nebezpečné známosti

Pod drobnohled médií se dostal v lednu tohoto roku právě vévoda z Yorku, Andrew. Ten byl obviněn z toho, že zneužíval nezletilé dívky, které mu dohazoval americký miliardář Jeffrey Epstein (62). Epstein byl již v roce 2008 v USA odsouzen za organizování prostituce nezletilé dívky, které bylo pouhých 14 let! Z 18 měsíců si odseděl 13 a byl zanesen na seznam sexuálních delikventů, který mají bezpečnostní složky k dispozici. Vévoda z Yorku však veškerá obvinění odmítá a za žádný sexuální zločin nebyl odsouzen…

Staré zločiny

Jenže obvinění ze sexuálního zneužívání sahají až do 80. let a i tenkrát v nich figurovala královská rodina. Letos v březnu britská média přinesla výpověď policisty, který tehdy vyšetřoval sexuální zneužívání dětí: „Byl jsem v autě s dalšími dvěma kolegy. Zrovna jsme se bavili o tom, jak jedna „madam“ dohodila teprve 15letou dívku a kolega mi řekl, že mu zastavili obrovský případ, ve kterém byli zapleteni poslanci a člen královské rodiny. Státní zastupitelství mu řeklo, že další vyšetřování není »v zájmu veřejnosti a může ohrozit státní bezpečnost«. Do dneška se s tím nedokážu vyrovnat,“ prozradil policista.

holcman ( 11. července 2015 15:10 )

Padni, komu padni, úchyláci hladní!

Zobrazit celou diskusi