Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krvavá bitka na poště: Žena napomenula její dítě, tak ji zbila tyčí

Autor: Jana Ulrichová, Helena Lacinová, geok - 
19. října 2013
16:45

Na poště v Jirkově byla napadena Drahomíra M. (58). Napomenula dítě, které tam strhávalo ze zdi plakáty. Jeho babička Alžběta G. st. se do paní Drahomíry pustila. Když hádka vrcholila, přiběhla matka dítěte, Alžběta G. ml. (21), a kovovou násadou přetáhla Drahomíru M. po hlavě.

Paní Drahomíra utrpěla naštěstí jen povrchová zranění. „Mrzí mě to. Napíšu jí omluvný dopis. Byla jsem v afektu, bránila jsem dítě. Přece nemůže napomínat roční holčičku,“ řekla Blesku obviněná žena. Prý právě vytírala podlahu, když z pošty odvedle přiběhla známá s tím, že její matka a dcera byly napadeny. „Vyběhla jsem i s tím koštětem v ruce. Pořádně jsem ani nevěděla, co dělám,“ dodala.

Její matka Alžběta G. st., která byla u konfliktu od samého začátku, tvrdila, že hádku vyvolala Drahomíra M. „Vyjela na mě, proč ty plakáty ničíme. Tvrdila, že neumíme vychovat děti. Pak mi začala rasisticky nadávat,“ popsala. 

Drahomíra M. musela být po útoku ošetřena v nemocnici. Podle syna je z incidentu otřesená. Vyjádřit se nechtěla. Útočnici, Alžbětu G. ml., už policisté stíhají. „Byla obviněna z výtržnictví, pokusu o ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování,“ potvrdila policejní mluvčí Marie Pivková. Dodala, že jí za to hrozí až dva roky vězení.