Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vražda pošťačky: Radku (†39) zabili kvůli penězům!

Autor: shp, ČTK - 
13. října 2013
10:44

Všichni ji měli ve Skřipově rádi, byla usměvavá, přátelská, spolehlivá a místním moc chybí. Policisté již pokročili ve vyšetřování násilné smrti oblíbené pošťačky Radky (†39), podle nich zemřela kvůli penězům. Pachatel si z pošty odnesl několik set tisíc korun.

Moravskoslezští kriminalisté stále pátrají po neznámém pachateli, který má na svědomí vraždu Radky ve Skřipově na Opavsku. Policejní mluvčí Gabriela Holčáková dnes potvrdila, že motiv zločinu byl zřejmě loupežný. Policie nyní rovněž pátrá po posledním zákazníkovi, který poštu navštívil.

Hledá se svědek!

„Před 17:00 přišel na poštu poslední zákazník. Neznámý zakoupil papírovou obálku formátu A4 a dárkovou tašku. V současnosti pokračuje pátrání také ve směru k této osobě,“ uvedla Holčáková.

Kriminalisté pátrají také po osádkách dvou osobních vozidel, která byla poslední zářijový den mezi 15:00 a 18:00 zaparkovaná před skřipovskou poštou.

Její tělo našla rodina

„Přivítáme jakékoli další svědectví osob, nejen místních, ale zásadní informace si mohl všimnout případně také někdo, kdo Skřipovem tehdy jen projížděl,“ podotkla Holčáková.

Tělo devětatřicetileté ženy bylo nalezeno v objektu pošty ve Skřipově na Opavsku vpodvečer posledního zářijového dne, kde ji objevili rodinní příslušníci.

Dveře pošty byly zavřené

Když se nevracela domů a nezvedala ani vyzvánějící telefon, část rodiny se ji vydala hledat.

„Dveře pošty byly ovšem zamčené, nicméně přes okno bylo registrováno tělo poškozené. Dveře objektu pak byly násilně otevřeny. Oběť utrpěla poranění, kterým podlehla,“ připomněla Holčáková.

jity ( 14. října 2013 10:50 )

Ale na malých poštách jsou ty pracovnice samotné. U nás je také celou dobu po úřadování zaměstnankyně sama. Tak to bylo vždycky.

bernadette ( 14. října 2013 03:33 )

Nevím, kolik je vaší máti, ale já (ač taky důchodkyně) s moderní technikou problém nemám. Ovšem žiju v Praze, kde je bankomat na každém rohu a taky můžu v každém krámě tou kartou zaplatit. Nevím, jak je to v moravské vísce, ale předpokládám, že tam je asi hotovost nutná

nojasne ( 14. října 2013 02:39 )

Rozdíl je v tom, že banky jsou daleko lépe zabezpečené, než venkovské pobočky pošty.

nojasne ( 14. října 2013 02:38 )

Pošta nese objektivní odpovědnost za smrt při výkonu povolání. Tzn. že musí pozůstalé odškodnit, až bez ohledu na to, zda ji zavinila či nikoliv. Pokud se vrah najde, může pošta vyplacené odškodné vymáhat na něm.

nojasne ( 14. října 2013 02:33 )

Loupežné vraždy byly i za Husáka, za protektorátu, za první republiky, i za Karla IV. Takže to s demokracií asi nesouvisí ty bolševiku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání