Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž uloupil pošťačce brašnu, honí ho policejní vrtulník i psovodi

Po muži, který uloupil pošťačce tašku, pátrá policejní helikoptéra i psovodi
Po muži, který uloupil pošťačce tašku, pátrá policejní helikoptéra i psovodi  (Autor: Policie ČR, profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Gabriela Peringerová - 
4. září 2012
20:02

Na listonošku si počkal lupič za návsí v Milonicích na Vyškovsku. Vytáhl zbraň a sebral ženě brašnu s penězi. Pak utekl do polí. Hledají ho nejen policejní psi, ale i vrtulník. Zatím neúspěšně!

Šok zažila doručovatelka, když se za bílého dne na ulici dívala do ústí zbraně. Tu na ni namířil muž v černých kalhotách a mikině a s černými brýlemi. Listonošce sebral brašnu se služební peněženkou a zmizel.

Utekl do polí

„Utekl do polí směrem k obci Černín. Zatím ho nenašel ani policejní psovod, ani osádka vrtulníku,“ řekla mluvčí policie Iva Šebková.

Lidi z vesnice přepadení šokovalo. „Paní doručovatelka se asi strašně lekla, dnes už s poštou přijel muž,“ řekl Blesku jeden z obyvatel.

Pošta přišla o desítky tisíc korun

V pátrání po lupiči, který měří asi 180 cm a ztratil se v lánu kukuřice a přilehlém lese, žádají policisté o pomoc veřejnost. „Svědci ho mohli vidět ve vesnici již dříve, nebo mohou vědět, čím do vsi přijel,“ řekla mluvčí policie.

Česká pošta přišla odhadem o desítky tisíc. „Vzhledem k vyšetřování to nemůžeme říct. Klienti ale o peníze nepřijdou,“ ubezpečila mluvčí pošty Marta Selicharová.

sakra ( 5. září 2012 10:55 )

Mám obavu, aby to od České pošty nedostala k náhradě a nešla k soudu chudák přepadená. U nás je vše možné, to už tu bylo!!!

pablb-hubert ( 4. září 2012 21:36 )

Jestli to nebyl Lessy, přece jen je bez renty, tak prachy potřebuje.

stonozka007 ( 4. září 2012 20:54 )

Bezpečnost nade vše. Hlavně že mají nesmyslnou GPS.

Zobrazit celou diskusi