Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak se úřady postaraly o otce otrávené rodiny v Egyptě? Ministerstvo na Petr K. kašle

4. října 2013
16:59

Ministerstvo zahraničí teprve včera sdělilo, že termín rozhodnutí o Petrovi K. byl dán egyptskou stranou jen ústně! Doteď prý nikde v egyptském zákoníku nezjišťovalo, jaká má Petr v rámci prodlužování jeho případu práva! A co k případu kromě jiného řekla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová?

O prodloužení lhůty

Prokurátor prodloužil lhůtu na neurčito. Čeká se na lékařskou zprávu, pak bude Petr K. obviněn či nikoli.

O dokumentu, který Petr K. podepsal

Podepsal, že bere na vědomí rozhodnutí prokuratury, že nemůže opustit Egypt. Není tam ale žádný termín!

O původním datu rozhodnutí (3. 10.)

Včerejší datum nám bylo sděleno ústně. Nemohli jsme si ho ale potvrdit v žádných právních dokumentech, o které bychom se opřeli.

O zjištění Petrových práv

Chceme se na právní stránku podrobněji podívat, abychom mohli s egyptskou stranou komunikovat.

O komunikaci s egyptským ministerstvem zahraničí

Jsou na tom stejně jako my. Jde o vnějšího pozorovatele událostí, prokuratura je totiž samostatný úřad.

O případném svévolném opuštění

Egypta Určitě mu nechci radit cokoliv zkoušet, je to velká zodpovědnost. Prokuratura ho totiž nepustí.

O spolupráci s cestovkou na možném odletu

Kdyby mohl odletět, určitě cestovní kancelář oslovíme. Sháněli bychom nejrychlejší možnost dostat ho do Česka.

O přítomnosti člověka z velvyslanectví v Hurghadě

Samozřejmě o tom uvažujeme, že bychom někoho za Petrem K. vyslali. To bude, až prokurátor povolí odjezd z Egypta.

podlesni ( 6. října 2013 13:20 )

Každopádně se mi naprosto nelíbí postoj našich úředníků jak v Egyptě, tak asi zde.... Ta paní Johana Grohová už dávno měla za Kramným zajet a odvést jej na pro něj bezpečnější místo. Vše nasvědčuje o naprostém nezájmu řádně zastupovat zájmy našeho občana. Teprve teď zjišťovat jaká má Kramný práva, to je hrůza a tu paničku bych okamžitě vyhodila z práce... Tady se pár "odborníků" podívá na video a hned je pan Kramný zařazen do nelichotivé škatulky... Jak to, že nikdo z našich Odborníků nebyl hned na místě, sami meli odebrat své vzorky, těm jejich odborníkům nevěřím, zvlášť po tom, co jsem si přečetla zprávu od jedné paní, co jejich chování a naprostou neserioznost popsala a doložila dost otřesnými fotkami....

sabartnok ( 5. října 2013 10:51 )

nikdo neví co by kdyby... je málo těch pohotových a předvídavých, ale v tomto případě je spíš velký informační bo*rdel, zejména pokud jde o časovou osu té noci, potom o STOPY, KTERÉ BY PROKÁZALY jeho nevinu. Takže pokud byl v tu noc a týden poté, kdy pózoval do Novy a Blesku, úplně "mimo", alespoň teď už to snad má srovnané v hlavě, tak ať to vypíše co a jak kdy dělal, kde byl kolem půlnoci +- 30 minut, protože v tu dobu zemřely.

kika67 ( 5. října 2013 08:28 )

Už som včera nestíhala odbieham stále. No čo sa týka Petra si myslím, že je v štádiu svedka, ale zároveň aj podozrivého z pohladu polície. Preto tam je.Zatiaľ objasňujú prípad.Ak budú mať niečo na neho prejde to do štádia obvineného.

kika67 ( 5. října 2013 07:53 )

je považovaný za nevinného dovtedy, kým sudca nevznesie právoplatné rozhodnutie o jeho vine (pričom nezáleží na tom, či ho naozaj spáchal, alebo nespáchal).

kika67 ( 5. října 2013 07:49 )

Však to je to isté, tú prvú časť som nedávala, to vie každý odpovedala som mu na príspevok. Dokiaľ mu nie je preukázaná vina pozerá sa na neho ako na nevinného, pričom nezáleží či to spáchal alebo nie.

Zobrazit celou diskusi