Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útoky žhářů a zlodějů na policejní vozidla: Auta v plamenech a rozebraný člun!

Zloději úřadují: Znemožnili policistům úřadovat! Někdo mohl přijít o život
Zloději úřadují: Znemožnili policistům úřadovat! Někdo mohl přijít o život  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská, Policejnidenik.cz)
Autor: hra, ČTK - 
30. září 2013
19:47

V Praze dnes ráno shořela dvě policejní auta! Za útokem byl patrně neznámý žhář. V Horní Plané na Českokrumlovsku zmizel z policejního člunu lodní motor Honda. Zloděj tak vyřadil z provozu plavidlo, s nímž policisté denně vyjíždějí ke kontrolám. Právě tímto člunem či policejními auty mohli policisté jet k záchraně lidských životů. Což by v tomto případě nemohli!

Závěsný motor z roku 2008 zmizel o víkendu z uzamčené lodní garáže na břehu Lipna. „Zloděj ukradl v Horní Plané ještě jeden lodní motor. Ten měl majitel na jiném místě, ve volně přístupné garáži. Celková škoda obou je půl miliónu korun,“ řekla českokrumlovská policejní mluvčí Lenka Kozoňová.

Podle ní, si zloděj poradil i s vnitřním zabezpečením policejní garáže a není zatím jasné, jestli šlo o krádež na objednávku. Policisté nyní hledají každého, kdo by mohl cokoliv říci o pohybu cizích osob v loděnici.

„Volat můžou přímo na linku 974 232 710 či na linku tísňového volání 158. Případ vyšetřují policisté v Horní Plané,“ dodala Kozoňová. Zloději hrozí za tuto krádež až 8 let za mřížemi.

Shořela policejní auta

V Praze 4 dnes brzy ráno shořela dvě policejní auta a další dvě byla od silného žáru poškozena. Podle zjištění vyšetřovatelů vozy pravděpodobně někdo úmyslně zapálil. Policie případ nyní vyšetřuje pro podezření z trestného činu poškození cizí věci. Vozy vzplanuly na parkovišti u policejního ředitelství v Michelské ulici krátce před 05:00. Pražské policii předběžně vznikla škoda 300.000 korun, všechny čtyři vozy byly služební

lynx ( 30. září 2013 20:50 )

Jenže, s tím jediným nemá Havel nic společného. Co třeba ukončení služebního poměru pro některou z obvyklých trestných činností pachaných policisty a následná pomsta?

moiaza ( 30. září 2013 20:27 )

To jsme to dopracovali. Už mlátíme i policii.Havel se už teď zapsal nesmazatelně do dějin našeho státu. Jeoho pravda a láska se projevuje v pl né nahotě. Vraždy, korupce, podvody,mládež mlátí policii, paráda. To se nepodařilo žádnému prezidentovi.

Zobrazit celou diskusi