Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pytlák postřílel 4 lidi a zavřel se na statku: Přijela si pro něj těžká technika!

Autor: shp, ČTK - 
17. září 2013
23:07

Na to, že je obyčejný pytlák (55), se umí ohánět zbraněmi jako profesionální zabiják. Rakušan postřílel čtyři lidi a zamkl se na statku. Tam si pro něj přijela těžká vojenská technika.

Údajný pytlák zastřelil v centrálním Rakousku čtyři lidi. Mezi oběťmi jsou tři policisté, kteří se ho pokusili zadržet u obce Annaberg bei Mariazell. Další policista vyvázl se zraněními. Mezi mrtvými je i policista, s nímž střelec ujel v policejním vozidle na svůj statek v Grossprielu poblíž Melku, kde se zabarikádoval.

Agresivní pytlák

Objekt obklíčily zásahové síly podpořené obrněnými vozidly. Muž zřejmě nemá žádného rukojmího a speciální jednotka Cobra v rozlehlé usedlosti provádí zásah. Když policie dostala informaci, že se muž opět vydal pytlačit k Annabergu, postavila tam v noci silniční zátaras. Při kontrole muž spustil palbu a zasáhl člena Cobry, jenž později svým zraněním v nemocnici podlehl.

S komandem v zádech

Když záchranka ošetřovala zraněného policistu, střílel pytlák znovu: smrtelně zasáhl řidiče sanitky a postřelil dalšího příslušníka týmu Cobra. Na útěku, několik kilometrů od první přestřelky, se pak střelec zmocnil policejního vozu a zastřelil v něm policistu. Jeho kolegu vzal jako rukojmího a ujel s ním v policejním automobilu na svůj statek. Usedlost obklíčila zhruba stovka členů speciální zásahové jednotky a celé okolí bylo uzavřeno.

lobotom ( 18. září 2013 12:53 )

Přitom stačilo pytláka ihned odstřelit a hotovo. Neschopná policie.

jojone ( 18. září 2013 09:13 )

takže aby nevystřílel pytlák pár kusů zvěře, zahynuli 4 lidi to je obětavost

evita5555 ( 18. září 2013 09:01 )

A ja som si myslela, že najväčší babráci policajti sú na slovensku. A čo tak jednu dovbre mierenú a statok je oslobodený. A ešte hasiči, aby nechytil okolitý les.

vonamula ( 18. září 2013 06:32 )

Zastřelil tři policisty ? Pane jo, to musí mít rakouská Cobra úroveň

lobotom ( 18. září 2013 00:40 )

Žádný obyčejný pytlák, byl to u nás tak zvaný myslivec, majitel loveckého lístku a revíru a úchyl do zbraní. Jeleni mu ale v jeho honitbě chyběli, zřejmě si je už všechny vystřílel, proto jezdil pytlačit jinam. Maso nebral, takže to evidentně dělal pouze pro zábavu, ostatně jako většina myslivců.

Zobrazit celou diskusi