Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pytláci rabují zvěř! Policisté nepomohou, myslivci se ozbrojenců v lese bojí

Video se připravuje ...
Autor: Jiří Čada - 
8. srpna 2012
16:44

V masakr srnčí zvěře se změnilo v posledních několika měsících řádění pytláků na Vysočině. Organizované tlupy ozbrojených mužů vybíjejí zvěř po desítkách. Policisté řádění pytláků bezradně přehlížejí, myslivci se bojí s těmito gangy v lese vůbec setkat.

Jen na přelomu měsíců ledna a února na Velkobítešťsku padlo pytlákům za oběť devět kusů srnčí zvěře. „Jsou natolik drzí, že šest kusů srnčího vyvrhli v klidu na jednom místě a s čistým masem teprve pak odjeli,“ řekl Blesku jednatel Okresního mysliveckého spolku ze Žďáru nad Sázavou Oldřich Sedlář. Není týden, aby se o řádění pytláků, nedovídal nové zprávy.

„Teď mám informace, že v okolí Náměště nad Oslavou na Třebíčsku myslivci našli hromadný vývrh z celkem šestnácti zvířat,“ zdůraznil Sedlář.

Policisté tvrdí, že většinu upytlačené zvěře nemají vůbec nahlášenou.

„Snadno, před nedávnem jsem nahlásil upytlačené kusy a velitel obvodního oddělení pak za mnou přišel, abych oznámení stáhl, že by nedostali žádné odměny. Je to kamarád, také myslivec, tak jsem to stáhl,“ prozradil Blesku praktiky policistů jeden z nimrodů ze Žďárska. Pytláctví prý už raději nehlásí.

O uplynulém víkendu nalezl nedaleko Měřína myslivecký hospodář Jan Kožený vývrh z šesti kusů srnčí zvěře. „Na místě pytláci nechali i hlavy s trofejemi, tohle by myslivec neudělal,“ míní hospodář. „Jsou to masaři, kteří zásobují zvěřinou restaurace. Střílejí z aut, tady o kus dál v sousední honitbě jim terénní auto zapadlo do bažiny. Odšroubovali akorát espézetky a ponechali ho tam osudu,“ vyprávěl Kožený.

Ten otevřeně přiznává, že by se s pytláky v lese nechtěl setkat. „To jde o život! Zvěř si v noci najdou hledáčkem na autě a okamžitě střílí,“ popsal Blesku. Podle jeho dalšího kolegy z nedalekého Bítešska prý naposledy byly dokonce z lesa slyšet dávky ze samopalu.

sakra ( 9. srpna 2012 09:25 )

„Snadno, před nedávnem jsem nahlásil upytlačené kusy a velitel obvodního oddělení pak za mnou přišel, abych oznámení stáhl, že by nedostali žádné odměny. A vo tom to je!!! Místo aby se pytláci stříleli na potkání, tak všichni zalezou!!!

abvydavatelstvi ( 8. srpna 2012 19:45 )

To snad není pravda že se myslivci bojí pytlaku ..... měli by okamžitě podat stížnost na ministerstvi vodního a lesního hospodářství a na ministerstvi vnitra ..... a ne dělat šaškarny s policajtama a kamaradsky to zametat pod koberec ..... měli jsme pytlaky u nás v horách stříleli nám zvěř u baráku když byli na jablkách a nebo kolem hajenky .... jednou když mi vystrelili po dceři která se vracela k večeru domů ze školy jsem udělala takový bordel na obou ministerstvich a hned vyměnili vedení u lesů, policajti dělali neustále kontroly a raz dva bylo u nás bezpečno a tak to zůstalo dodnes. Pytlaci mají větší strach než myslivci ...... tak se nebojte a udělejte si tam na Vysočině pořádek.

miroslav ( 8. srpna 2012 18:46 )

Jak jednoduché-Kontrola dodávek masa v restauracích-DODAVATEL !!!

jpavlik ( 8. srpna 2012 17:27 )

"abych oznámení stáhl, že by nedostali žádné odměny". Kdo nic nedělá, nic nezkazí, dostane odměnu a bude povýšen. Kolikrát už jsem se s tímto setkal.

naidka ( 8. srpna 2012 17:09 )

Pytláci jsou hovada. Dřív prý tímto způsobem lovili političtí pohlaváři, z džípu zaměřovací puškou.

Zobrazit celou diskusi