Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odporně mazaní pytláci: Zvíře zastřelí z džípu a maso přitáhnou navijákem!

Pytláci zvíře zabijou, vyvrhnou a maso odvezou!
Pytláci zvíře zabijou, vyvrhnou a maso odvezou!  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
11. srpna 2013
11:22

K desítkám případů pytláctví, které v současnosti policisté vyšetřují na Vysočině, přibyla nyní střelba pytláků i do stád bezbranného hovězího dobytka.

„Neznámý střelec na pastvině přímo u silnice mezi obcemi Budišov a Hodov na Třebíčsku zastřelil dvě jalovice, které na místě vyvrhl a maso si odvezl,“ řekla Blesku mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

Farmáři tak zloději způsobili škodu za více než padesát tisíc korun. Podle policistů se jedná o dobře organizované skupiny pytláků, kteří na Vysočině operují v terénních automobilech.

„Jsou to vlastně takové pojízdné jatky. Jeden střílí, dva vyvrhují a navijákem pak maso natáhnou přímo k autu. Do několika minut jsou s úlovkem pryč,“ řekl Blesku jeden z farmářů, který tímto způsobem už v loňském roce přišel na Žďársku o několik kusů chovných krav.

zaviracispendlik ( 11. srpna 2013 18:17 )

sfině pytlácký

obcantohotobordelu ( 11. srpna 2013 17:45 )

naidka ( 11. srpna 2013 16:22 )

já žádného spoluobčana nevidím.

naidka ( 11. srpna 2013 16:21 )

Nechápu klíčová slova pod článkem: pytláci skotsko Pytláci jsou jasní, ale skot si Bleskáči spletli se Skotskem.

abvydavatelstvi ( 11. srpna 2013 14:18 )

Stát chce aby se co nejvíc farmarcilo a takoví hajzli k masu přijdou zadarmo ..... Máme hajenku na Slovensku v horách tam zase jezdili pytlaci jako do masny.... a skoro nám zastřelili dceru která se vracela v zimě k večeru že školy domů ....kulka ji spalila obličej.... tenkrát jsem udělala strašný bordel až na ministerstvi lesního hospodářství a vnitra... no a od te doby je klid.... policie i lesy zabezpečili kontroly .... Pamatuji si že když jsem se na Slovensko přestěhovala před třiceti lety .... tak se v noci nikdy nezamykalo. ... v létě se spalo při otevřených oknech... no a po revoluci po amnestii jsem musela koupit moskevské Strážné psy .... Ti co chovají dobytek by měli mít dvě ohrady a na noc zavírat dobytek do ohrady u domu a hlídat psy..... někteří chovatele jedou na pastvu jednou za dva dny... dovezou vodu a Žradlo a zase tam nejdou... viděla jsem že kolikrát ležely na louce uhynule krávy které se nemohly otelit .... nebo teď v těch nadměrných vedrech se na slunku taky upeklo spoustu zvířat.... když na chov někdo nemá podmínky a cit... neměl by zvířata chovat.... a zloději by neměli krást... dřív nebo později se to každému vymsti jak se chová...

Zobrazit celou diskusi