Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrah Dahlgren: Prokuratura v USA souhlasí s vydáním! Doživotí v Česku?

Autor: simao, ČTK - 
11. září 2013
15:56

Kevin Dahlgren (20) je obviněný ze čtyřnásobné vraždy svých příbuzných v Brně a o jeho vydání bude zítra rozhodovat soud na předměstí Washingtonu. Jak se k žádosti český policistů postaví, zatím není jasné. Státní zástupce USA je však pro Dahlgrenovo vydání!

Již zítra před okresním soudem v americké Alexandrii opět stane Kevin Dahgren, americké monstrum, obviněné ze čtyřnásobné vraždy v Brně-Ivanovicích. České ministerstvo spravedlnosti by ho však rádo vidělo u českého soudu. Jenže jak se k tomu američtí soudci postaví, zatím není jasné. I díky přístupu americké prokuratury však stoupá naděje, že soudce Dahlgrenovo vydání odklepne.

Stopy krve obětí na kalhotech

22. května měl přitom Dahlgren podle českých vyšetřovatelů zabít svou tetu, jejího manžela a jejich dva syny a dal se na útěk na letiště do Vídně. 23. května ho zadrželi agenti FBI na letišti ve Washingtonu a ihned putoval do vazby, ve které je dodnes. Američané navíc na kalhotech, které měl v den zatčení na sobě, zjistili stopy krve obětí! A protože i české vyšetřování ukazuje na Dahlgrenovu vinu, dostali Američané na stůl v půlce července žádost o jeho vydání. Rozhodnout by se o ní mělo patrně již zítra, pokud se soudní řízení neprotáhne.

Americký státní zástupce souhlasí s vydáním

Proti vydání však hovoří fakt, že Spojené státy své občany vydávají k trestnímu stíhání jen opravdu zřídka... V Česku přitom Dahlgrenovi hrozí doživotí. Pokud ho však americký soud nevydá, může zcela uniknout trestu! Americký státní zástupce proto podle ČT souhlasí, aby byl Dahlgren vydán. Nemá prý námitek proti žádosti, kterou zaslala česká policie. "Češi předložili přesvědčivé důkazy, že Dahlgren čtyři členy rodiny zavraždil zvlášť brutálním způsobem," citovala ČT stanovisko prokuratury. Šance na Dahlgrenovo vydání tím přece jen vzrostly.

Rozhodne soudce Davis

Vše přitom směřuje k Dahlgrenově nepopiratelné vině. Proč však vraždil, stále není jasné. "Kevina ovládl ďábel," pronesl kněz, který pohřbíval oběti brutální vraždy v kostele sv. Vavřince nedaleko Ivanovic. A ač lze s tímto tvrzením polemizovat, jedno je jasné - tahle vražda byla obzvlášť brutální. "Rodina: pospolitost, radost. David (†17): smích, radost ze života. Filip (†23): šťastný, přítel. Viki (†46): rodinné teplo a sluníčko. Martin (†50): cítil, vnímal," tak oběti vraždy charakterizovala smuteční řečnice... O Dahlgrenově dalším osudu nyní na předměstí Washingtonu rozhodne soudce Ivan Davis.

ninga ( 12. září 2013 15:43 )

tak ještě chvilku silně pochybuj, ty nádhero

pavlos67 ( 11. září 2013 21:45 )

No pochybnosti o vydani maji vsichni..Stupidni zakon USA o teritoalite.Ale pokud americky prokurator neni proti a vzhledem k tomu,ze takhle vazny pripad CR vs USA prakticky nebyl,to vidim velice priznive.Mene priznive,vidim tohoto zakomlexovanyho ***a v ceskem vezeni.Jak nemusim obcany snede pleti,tak ted jim budu fandit,aby tam tuhle buznu zaziva rozkrajeli nabrousenou lzici...

1oskarka1 ( 11. září 2013 19:01 )

Zavést trest smrti a on by měl být první čekatel!!!

1oskarka1 ( 11. září 2013 19:00 )

Zavést trest smrti a on by měl být první!!!!

majka60 ( 11. září 2013 17:32 )

..čert ví, jestli byl tak zdrogovaný a nebo byl plný zloby na tyhle příbuzné, že je tak hrůzným způsobem zavraždil.Musel být v tu chvíli nepříčetný.On však bude stále tvrdit, že to neudělal..ha.jzlík jeden.

Zobrazit celou diskusi