Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík (21) popravil oběť (†20) střelou do hlavy! Motiv? Zřejmě drogy

Autor: Ondřej Požár - 
22. října 2013
20:34

Drogy byly zřejmě motivem páteční vraždy mladíka (†20) v Brně-Lesné, z níž kriminalisté obvinili o rok staršího studenta. Ten soka popravil ranou do hlavy ukradenou pistolí.

„Zbraň pak ukryl na určitém místě. Zatkli jsme ho v pondělí ráno. K vraždě, za niž mu hrozí až 20 let vězení, se v přítomnosti obhájkyně doznal,“ uvedl šéf kriminalistů Antonín Hrdlička.

Vrah je dosud bezúhonný konzument lehčích drog a studuje na střední škole. A právě prodej a nákup omamných látek se zřejmě staly důvodem smrtonosné střelby. Střelec a jeho oběť se přitom v minulosti nepotkali.

Střílel z odcizené pistole

Kromě vraždy ho obvinili i z nedovoleného ozbrojování a krádeže pistole ráže 9 mm. „Ukradl ji asi měsíc před činem. Vraždu však neplánoval,“ dodal Hrdlička.

Video Šéf kriminalistů prozradil okolnosti zatčení vraha - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Pachatele zatčení na volném prostranství překvapilo. „Podezřelému jsme byli hodně blízko už v neděli večer,“ vysvětlil šéf týmu kriminalistů, kteří po střelci pátrali.

Unikal tři dny

Obviněný unikal spravedlnosti tři dny. „Je nepříjemné vědět, že po Brně pohybuje člověk se zbraní, který je schopen někoho střelit zblízka do hlavy. Veřejnost teď už tedy může být klidná,“ dodal Hrdlička.

Kriminalisté a státní zástupce podle něj navrhnou vzít obviněného mladíka do vazby. O ní soud rozhodne nejpozději ve čtvrtek ráno.

Letos už 22.vražda na jihu Moravy

Poprava mladíka na brněnském sídlišti Lesná je letos už dvaadvacátou vraždou nebo pokusem o ni na jihu Moravy, což je nejvíc z celého tuzemska.

Nejhrůznějším činem byla čtyřnásobná vražda rodiny v Brně-Ivanovicích, z níž policie viní Američana Kevina Dahlgrena. Soud v USA souhlasí s jeho vydáním do ČR, ale kvůli odvoláním obhájců se vydávací řízení protáhne zřejmě až do února.

adelhra ( 23. října 2013 11:03 )

a ty seš asi pěknej chudák

vary ( 22. října 2013 21:00 )

tem střelenej je cíígoš.

Zobrazit celou diskusi