Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Obří nehoda v Anglii: V mlze se srazilo 130 aut! Všude leželi lidé, líčí svědek

Autor: simao, ČTK - 
6. září 2013
08:07

K děsivé hromadné nehodě nebývalých rozměrů došlo včera v anglickém hrabství Kent. Kvůli velmi špatné viditelnosti se zde srazilo na 130 aut! Jen zázrakem zatím nikdo nepřišel o život, 8 lidí však o něj bojuje v nemocnici, další desítky musely vyhledat ošetření. Bylo to automobilové inferno, shodují se svědci.

Takhle rozsáhlou nehodu nepamatují nejen na jihu Anglie. Na hrabství Kent padla mlha, ve které odehrála série srážek osobních i nákladních automobilů, při kterých z některých aut zůstaly jen trosky. "Některá auta byla ve vzduchu, jiná pod nákladními vozy. Na zemi leželi lidé, bylo to hrozné," řekl listu The Daily Telegraph jeden z řidičů.

V mlze se srazilo celkem 130 aut, hasiči museli některé řidiče vystříhávat z jejich vozů. A při pohledu na fotografie z místa srážky není divu. Ve změti aut bylo zhruba 200 lidí ošetřeno na místě nehody, 27 lidí skončilo v nemocnici, z toho u osmi je stav vážný a bojují o život. K nehodě přitom došlo při ranní špičce na nadjezdu u města Sittingbourne. Viditelnost na místě byla jen několik metrů, jenže podle svědků neměli někteří řidiči ani rozsvícená světla... Auta prý do sebe narážela v mlze asi deset minut, než peklo na silnici ustalo!

Zobrazit celou diskusi