Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejtragičtější víkend na silnicích: Tři mrtví při nehodě u Jesenice, 14 mrtvých celkem!

Autor: ČTK, geo - 
25. srpna 2013
08:50

AKTUALIZOVÁNO: Jsou to velmi smutné počty. Od pátku zemřelo na českých silnicích již 14 lidí! Největší nehoda se stala v neděli ráno, kdy při čelní srážce dvou osobních aut u Jesenice nedaleko Prahy zemřeli tři lidé a další čtyři utrpěli zranění. Do dalších smrtelných nehod se pak zapletli také motorkáři - jeden zemřel v sobotu podvečer na Přerovsku, druhý v Ostravě, třetí v neděli při předjíždění také nedaleko Ostravy.

Tenhle víkend se bohužel zařadí mezi vůbec nejtragičtější za dlouhou dobu. Na českých silnicích zemřelo 14 lidí! Dosud nejtragičtější byly dva poslední červencové víkendy s 12 oběťmi. K dopravním nehodám, kdy nejde již pouze o "plechy" však dochází i nadále, příčiny jsou různé. A po některých policie teprve stále pátrá.

Děsivá nehoda u Prahy: Tři mrtví, čtyři zranění!

Tragická nehoda uzavřela takzvanou starou benešovskou silnici.Před 07:00 se na silnici z Jesenice do Horních Jirčan srazilo vozidlo Suzuki, které vezlo šest mladých lidí, s vozem Kia, kde jela jen řidička. Vůz s mladými vjel z ničeho nic do protisměru.

"Příčinu neznáme. Auto pravděpodobně dostalo smyk a pravým bokem narazilo do přední části protijedoucího vozidla Kia," uvedla středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. V Suzuki zemřeli řidič (†39), mladík (†20) a žena (†27). Zbytek posádky má těžká zranění, pro jednu dívku přiletěl vrtulník záchranné služby. Poranění utrpěla i řidička protijedoucího vozu.

Na Přerovsku smetlo terénní vozidlo motorkáře, na místě zemřel

Pětadvacetiletý řidič motocyklu zemřel v sobotu v podvečer při nehodě u Dřevohostic na Přerovsku. Podle policie jej smetl řidič terénního vozidla, který dostal smyk. Svou roli při nehodě zřejmě hrála i vysoká rychlost auta. Nehoda se stala mezi obcemi Dřevohostice a Lipová. "Řidič vozidla Range Rover pravděpodobně ve vysoké rychlosti dostal smyk a v protisměru se střetl s projíždějícím motocyklem značky Yamaha," uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Motocyklista zemřel při nehodě v Ostravě, neměl přilbu

Další motocyklista (†28) zemřel v sobotu večer při nehodě v Ostravě. Jeho spolujezdkyně (22) utrpěla při nehodě vážná zranění. Oba při jízdě neměli přilbu a muž navíc neměl oprávnění k řízení motorky, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Nehoda se stala krátce po 19:00 v Luční ulici v městské části Svinov.

"Muž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a řízení motocyklu při najetí do táhlé levotočivé zatáčky, které nezvládl," uvedla Holčáková. "Muž byl v okamžiku příjezdu posádek v bezvědomí a první pomoc se mu pokoušeli poskytnout svědkové nehody. U postiženého došlo k selhání životních funkcí a bylo nutno jej resuscitovat," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Dodal, že asi po dvaceti minutách se záchranářům podařilo obnovit srdeční činnost pacienta, ale v sanitce měl znovu zástavu a nakonec zemřel. "Žena utrpěla poranění horní končetiny a hrudníku, v době zásahu záchranné služby však byla při vědomí," řekl Humpl. Záchranáři ji převezli do Městské nemocnice Ostrava. U zemřelého byla nařízena soudní pitva.

14. oběť: Za sražení motocyklisty (†51) hrozí řidiči 6 let

V neděli v podvečer, krátce před 18. hodinou, se pak počet obětí víkendových dopravních nehod rozrostl na čtrnáct. To když předjíždějícího motorkáře (†51) na silnici u Klimkovic na Ostravsku patrně přehlédl taktéž předjíždějící řidič (33). Po střetu s osobním autem byl motocyklista odhozen do travnatého příkopu, kde narazil do protisvahu. Zraněním na místě podlehl. Policie případ šetří jako usmrcení z nedbalosti a vyzvala případné svědky, aby ji kontaktovali. Řidič horzí až 6 let vězení, uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

sugarbitter ( 25. srpna 2013 18:05 )

Jak asi? Podplácí se.

sugarbitter ( 25. srpna 2013 18:04 )

Jaképak pologramotné hovado, jsou tady i zcela negramotní, a děti se učí psát hůlkovým písmem, nyní se uvažovalo o návratu k psacímu písmu ale písanky by prá byly dražší a školství na to nemá. Tak to bude zase jen bumerang. Jsme stále hloupější a komus e to vymstí? Zase jen nám. /Spojovat písmenka byl tělocvik na mozek, který nenahradí PC ani mobil /

bizon_pepa ( 25. srpna 2013 14:47 )

Nemusí to tak být vždy. Já měl pátek v noci docela honičky, když jsem potkal, zřejmě pologramotné hovado, na neosvětleném kole.

moiaza ( 25. srpna 2013 14:24 )

I krysa má půd sebezáchovy. Jen člověk je nepoučitelný. Někteří řidiči jezdí z pocitem, že jsou zásadně nesmrtelní.

xxxx678 ( 25. srpna 2013 13:46 )

Zase několik nešťastných rodin

Zobrazit celou diskusi