Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bachař zfalšoval maturitní vysvědčení: Padáka dostal po 5 letech služby!

Bachař podvodník Jaromír K.
Bachař podvodník Jaromír K.  (Autor: www.czechspitfireclub.cz, Jiří Svoboda a Jan Černo)
Autor: Jiří Čada, Etienne Bláha - 
28. srpna 2013
07:08

Rád se nechával fotit s válečnými hrdiny. Například se stíhacím pilotem plukovníkem Emilem Bočkem. Zatímco ten nasazoval život, bývalý bachař Jaromír K. (35) z Třebíče, je podvodník.

Minulý týden dostal po pěti letech služby výpověď z rapotické věznice na Třebíčsku. Důvod? Nemá střední školu, neboť jeho maturitní vysvědčení bylo falešné.

„Dostali jsme informaci, že nikdy nevystudoval střední školu,“ řekl Blesku ředitel věznice Pavel Ondrášek. „Škola, jejíž maturitní vysvědčení a následně i ročníková vysvědčení nám předložil, potvrdila, že u nich nikdy nestudoval. On pak následně požádal o ukončení služebního poměru,“ vysvětlil situaci ředitel Ondrášek.

Druhý podvod?

„Nevím, o čem mluvíte,“ reagoval včera na dotaz Blesku Jaromír K., který v minulosti vystudoval pouze dvouleté lesnické učiliště. To ještě netušil, že Blesk je na stopě patrně jeho dalšího podvodu. Jaromír K. měl být v minulosti údajně zproštěn ze zdravotních důvodů vojenské služby. K bachařům se však dostal i přes údajně velmi závažný zdravotní hendikep. „Také tuhle informaci prověříme. Jeho případ jsme už předali generální inspekci,“ dodal ředitel věznice. Zfalšovaná vysvědčení bývalého bachaře přišla údajně na 45 tisíc.

pepazdp ( 28. srpna 2013 13:08 )

K čemu potřebuje bachař maturu?

ko.ko.tek ( 28. srpna 2013 08:39 )

asi ráno při nástupu na šichtu neodříkal Maryčku Magdonovu od Bezruče, tu jsme museli do matury umět nazpaměť, ikdyž by nás o půlnoci obudil Šel starý Magdon z Ostravy domů, v bartovské harendě večer se stavil, s rozbitou lebkou do příkopy pad. Plakala Maryčka Magdonova. Vůz plný uhlí se v koleji zvrátil. Pod vozem zhasla Magdonova vdova. Na Starých Hamrech pět vzlykalo sirot, nejstarší Maryčka Magdonova. Kdo se jich ujme a kdo jim dá chleba? Budeš jim otcem a budeš jim matkou? Myslíš, kdo doly má, má srdce taky tak jak ty, Maryčko Magdonova?

jpavlik ( 28. srpna 2013 07:45 )

Ve státní správě pracuje spousta lidí, kteří získali vzdělání "podivným způsobem" a nikdo se tím nezabývá. O politicích je obecně známé, že si dokončovali vzdělání až poté, co usedli do funkce a získlai je velmi rychle. Nikdo z nich ale není stíhán.

tarot666 ( 28. srpna 2013 07:24 )

Jo,jenže politici si to mohou dovolit a nikdo je za to nebude stíhat,ale tvor kterej má jen hlídat mukly, musí mít maturitu a navíc ofiko...

kozrz ( 28. srpna 2013 07:22 )

No a co, vždyť naše vláda, parlament má vystudováno za podivných okolností v Plzni a viděli je jen na přijímačkách, Benda, Řápková, Ruml, Gross a další a další.

Zobrazit celou diskusi