Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Policista padělal maturitní vysvědčení, u soudu mu to prošlo!

Bývalý policejní kapitán Karel Čada  (51) u Okresního soudu Plzň
Bývalý policejní kapitán Karel Čada (51) u Okresního soudu Plzň  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: zb - 
20. srpna 2013
15:40

Oddychnout si může bývalý strážce zákona Karel Čada (51). Nemusí vracet přes 6,6 miliónu korun a nepůjde také do vězení. Plzeňský soud totiž expolicistu zprostil obžaloby za to, že při nástupu k policii předložil padělané maturitní vysvědčení.

Za to, že oblékl uniformu podvodem mu přitom hrozilo až 10 let za mřížemi. Karla Čada vinil státní zástupce Jiří Richter z podvodu, padělání a pozměňování veřejné listiny. „Od svého zaměstnavatele tak neoprávněně pobíral mzdu a ostatní náhrady,“ tvrdil Richter.

Žádná škoda

Soudkyně Lucie Bočková při osvobozujícím verdiktu vycházela ze správy policie. „Nebyla vyčíslena škoda, kterou obžalovaný způsobil,“ uvedla Bočková. Nezbývalo jí tak nic jiného, než Čadu zprostit obžaloby z podvodu. Padělání a pozměňování listiny soudit také nešlo, protože je už promlčené.

Vinu popíral

„Dálkově jsem studoval Gymnázium v Podbořanech. Maturitní vysvědčení mi poslali domů. Vysvědčení jsem nepadělal. Naopak jsem byl podveden já,“ hájil se Čada. Od policie odešel a dělá traktoristu na Šumavě.

zasejedna ( 21. srpna 2013 22:58 )

možná byl lepší policista, než ti s vysokoškolským vzděláním.

mortis69 ( 20. srpna 2013 18:12 )

Jak jsem psal včera.Máme dva zákoníky.Jeden pro běžné lidi (přísnější) a pro různé šmejdy,policajty a cigány (ty-ty-ty,příště to nedělej) Výhodou je,že máme v lese traktoristu s maturitou

jete ( 20. srpna 2013 16:27 )

...jo,jo...česko absurdistán.Bez maturity tu práci nemohl dělat a s podvodem to šlo.Nyní to podvod není...co budeme učit naše dětičky..poradíte?????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání