Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

To je tedy ranec! Víme, kolik rozdal Nečas a spol. před odchodem na odměnách

Nečasova vláda před odchodem rozdávala peníze na odměnách. Všem prý zaslouženě.
Nečasova vláda před odchodem rozdávala peníze na odměnách. Všem prý zaslouženě.  (Autor: ČTK)
Autor: ljš - 
22. července 2013
09:47

Odcházeli, ale ještě stihli rozházet "trochu" peněz. Ministři Nečasovy vlády rozdali na odměnách pro své úředníky skoro čtvrt miliardy korun!

Bývalá vláda Petra Nečase (ODS) stihla podle Lidových novin před svým odchodem rozdělit zaměstnancům ministerstev odměny ve výši 243 milionů korun. Je to třiapůlkrát více než za první pololetí loni.

Ministerstvo zemědělství vyplatilo v průměru na jednoho zaměstnance 28.716 korun, nejvíce ze všech resortů. Podle exministra Petra Bendla (ODS) jsou peníze zasloužené, protože ministerstvo dokončilo zákon o potravinách, myslivecký zákon a uskutečnila se transformace podřízených organizací. "Řada lidí pracovala v podstatě bez víkendu i na povodňové agendě. Úřad zeštíhlel a snížil výdaje na svůj chod. Proto byly odměny, jaké byly. Ale chápu závist, která k těm otázkám vede," sdělil Lidovým novinám Bendl.

Nejvyšší absolutní částku, 97 milionů korun, rozdělilo ministerstvo obrany. Jeho mluvčí Jan Pejšek tvrdí, že za pomoc při odstraňování škod po povodních si všech 29.000 zaměstnanců úřadu peníze zasloužilo.

Ani jedno z ministerstev letos v pololetí nenechalo úředníky bez odměn. Loni v půlce roku nevyplácela bonusy ministerstva životního prostředí a obrany. Ministerstvo dopravy před rokem rozdělilo na odměnách jen 23.000 korun.

sores ( 23. července 2013 22:07 )

Je to veřejně páchané svinstvo,prům plat je přitom cca 13tisíc u normálních lidí bez funkce a titulu. Nejhorší je, že se o tom bude povídat 2 až 3dny a pak to utichne jako naprosto vše,že. A přesně s tím mocný počítají, podlidi si zanadávají u telky a nazdar!

dadaveve ( 23. července 2013 10:07 )

ta k nim patří tak je jasný, že se počítá

praha48 ( 22. července 2013 21:57 )

Jak muzete tuto velkou kradez jeste zverejnit Preji vsem Necas, Nagyova, a vsichni ex ministri jen dlouhou a pomalou smrt a hlavne Vase dny jsou spocitane a jednoduse bomba zacina tikat - tik tak Necas, Nagyova a spol????

itartas ( 22. července 2013 21:25 )

itartas ( 22. července 2013 21:24 )

smrt nikomu nepřej, nerouhej se!

Zobrazit celou diskusi