Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rozhodnutí soudu: Nagyovou pustili z basy!

Jana Nagyová má za sebou možná poslední noc ve vazební věznici v Ostravě
Jana Nagyová má za sebou možná poslední noc ve vazební věznici v Ostravě  (Autor: jana, nagyová, petr, nečas)
Autor: mok - 
19. července 2013
10:32

Bývalá pravá ruka Nečase Jana Nagyová je propuštěna z vazby. Dnes tak rozhodl krajský soud v Ostravě. Společně s ní opustí vazbu i exšéf vojenských zpravodajů Páleník a bývalý náměstek Boček.

Jana Nagyová, bývalá ředitelka kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS), bývalý ředitel Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník a někdejší ministerský náměstek Roman Boček budou propuštěni z vazby. Rozhodl tak dnes Krajský soud v Ostravě, který vyhověl jejich stížnosti. Podle soudu už nehrozí, že by mohli během pobytu na svobodě ovlivňovat svědky.

Nagyová je obviněna z organizátorství trestného činu, ze zneužití pravomoci úřední osoby a z podplácení. Podle další části obvinění zneužila Vojenské zpravodajství k nezákonnému sledování Nečasovy manželky.    

"Od rozhodování Okresního soudu v Ostravě o vzetí do vazby do dnešního rozhodnutí krajského soudu byla provedena řada důkazů a vyslechnuto několik desítek svědků. Především těch, u kterých hrozilo možné ovlivňování," vysvětlila mluvčí důvody propuštění trojice obviněných. Doplnila, že v krátké době soud doručí věznicím příkaz k jejich propuštění.

Podle tiskové mluvčí  Böhmové dnešní rozhodnutí neznamená, že Okresní soud v Ostravě před měsícem rozhodl chybně a obviněné do vazby neměl brát. "Krajský soud hodnotil důvody vazby s časovým odstupem. V mezidobí byla učiněna řada pro věc podstatných zjištění a provedeno množství důkazů, které Okresní soud v Ostravě při svém rozhodování k dispozici neměl," doplnila.

tarka ( 19. července 2013 15:31 )

"Jak může civilistka, navíc nepolitička, zneužít vojenskou rozvědku?" "Vždyť k tomu nemá žádnou moc" "Vojáci přece poslouchají jedině rozkazy nadřízených" Samozřejmě jsem jí ujistil, že nemůže,..." To je nesmírně legrační, co tady tvrdíte, pane "skutečný právníku". Krást a vraždit se taky nesmí, a přesto se krade a vraždí, každý ví, že nesmí řídit v opilosti, a přesto je to mnohým řidičům šuma fuk. Nesmí se řídit s mobilním telefonem u ucha, a přesto každý druhý řidič za volantem telefonuje...

salto ( 19. července 2013 15:03 )

Je to dobytek, dobytek, dobytek... a navíc teflonovej

salto ( 19. července 2013 15:01 )

salto ( 19. července 2013 14:59 )

abduljameel ( 19. července 2013 14:26 )

hledam DOMINU,zaplatim imunitou

Zobrazit celou diskusi