Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na D1 není ani lopata! Firma chce víc peněz!

Autor: Jiří Čada, mokk - 
21. července 2013
22:47

Dva měsíce je dálnice D1 na několika úsecích zúžená, řidičům tečou v kolonách nervy. A přitom se na rekonstrukci nepracuje. Třeba na 10kilometrovém úseku mezi Lhotkou a Velkou Bíteší nenajdete ani jednoho silničáře!

Důvod? Firma, která má úsek opravovat, chce více peněz! „Je to sprosťárna, rychlost je tu omezena na osmdesátku a nikde nikdo. Takhle rekonstrukce potrvá minimálně dvacet let,“ postěžoval si Blesku brněnský šofér Kamil Zelený (42).

Trpělivost došla už i novému ministrovi dopravy Zdeňku Žákovi, který se nechal slyšet, že firma OHL ŽS používá řidiče jako rukojmí. Získala totiž zakázku tím, že nabídla nižší cenu než konkurence.

Teď její dělníci údajně zjistili, že stav krajnic je horší, než se předpokládalo, a firma chce víc peněz. A přestala pracovat. „Upozorňuji všechny dodavatele, že stát nebude ustupovat nátlaku na umělé navyšování cen staveb tzv. vícepracemi, natož ultimativnímu jednání hraničícímu s vydíráním,“ sdělil ministr Žák, který je připraven smlouvy i vypovědět a obnovit na dálnici běžný provoz!

Vrátí se dělníci ve středu?

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký Blesku potvrdil problémy na úseku u Velké Bíteše. „Poslední týdny se tam skutečně nepracovalo z důvodu zvodněného podloží okrajové části dálnice,“ snažil se zakrýt spory se stavbaři o další miliony navíc. Práce prý obnoví ve středu.

Za zpoždění padne pokuta!

Ředitelství silnic a dálnic bude podle svého šéfa Davida Čermáka po firmě OHL ŽS požadovat pokutu. Za každý den prodlení má podle smlouvy nárok na odškodnění ve výši stovek tisíc korun.

tarot666 ( 22. července 2013 11:03 )

tak každá stavba má svou životnost a pokud se za 40let jen záplatovalo,tak se není čemu divit

bibijana ( 22. července 2013 10:08 )

V Číně je komunismus!Tady vládne anarchie čili bezvládí,neboli bordel. 

bibijana ( 22. července 2013 08:40 )

Za kolik a za jak dlouho by to ti Číňani zrekonstruovali? 

orkan225 ( 22. července 2013 08:38 )

Ano, postavili ji špatně. Ta dálnice ve skutečnosti dálnicí nebyla už od začátku, nesplňovala parametry. Je to tzv. Potěmkinova dálnice. A můžou za to komunisti.

rumovapalice ( 22. července 2013 07:21 )

ale drahouškové za to můžou komunisti, který chtěli škodit a schválně tu dálnici postavili špatně,

Zobrazit celou diskusi