Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Blesk na dálnici D1: Stavbaři se vracejí! Ale pomalu!

Autor: Jiří Čada, mokk - 
24. července 2013
06:59

Řidiči jedoucí po dálnici D1 už nemusí být mezi Lhotkou a Velkou Bíteší na Žďársku rozzlobeni, že je tu vozovka zcela zbytečně zúžena. Po stavbařích tu totiž dlouhé dny nebylo vidu ani slechu. V úterý se konečně vrátili.

Společnost OHL ŽS, které ministr dopravy Zdeněk Žák o víkendu pohrozil výpovědí smlouvy, včera při krajnici dálnice rozmístila alespoň svou těžkou techniku.

Firma na státu vymáhá finanční prostředky za údajné vícepráce na podmáčeném podloží. Blesk včera krátce po poledni na místě sjezdu u Lhotky našel jediného dělníka, který pravděpodobně stroje hlídal. Rekonstrukční práce jsou v tomto úseku zpožděny o zhruba čtyři týdny.

krtekub ( 24. července 2013 09:47 )

Proč nedělají 24 hodin v kuse jak je to jinde ve světě obvyklé? A kdo zodpovídá za špatný geologický průzkum? Obyčejný občan je zodpovědný za každou korunu, kterou nezaplatí, nebo špatnou práci. Kdy budou již mít všichni dobře placení úředníci hmotnou zodpovědnost?

liderlig ( 24. července 2013 09:39 )

Ještě si opomenul fakt, že stát může požadovat peníze za zpoždění, které je dle článku 4 týdny v současné chvíli. Dalším mínusem těchto oprav je, že z toho dělají předvolební kampaň a kdo sledoval včerejší debatu na ČT24, tak během jediné věty mohl zaslechnout několikrát "voliči se rozhodnou".

vary ( 24. července 2013 09:17 )

Tato země je opravdový ***stán.

tarot666 ( 24. července 2013 07:50 )

 Lumpové a banda z ODS,která tuhle firmu odklepla,zas dělá mrtvého brouka-vždy je to stejné,vypsané výběr.řízení-kamarádi co mají firmu vyhrají s nejnižší nabídkou,aby následně při stavbě našli skryté problémy a stavbu ihned několikanásobně rozpočtově navýší,případně mají drzost stát vydírat,že senebude pokračovat a případně požadovat odškodnění,nebo dokonce hrozí žalobou,pokud je stát bude chtít vyhodit-všechny kdo tuto firmu schválil okamžitě potrestat a firmu vyhodit bez náhrady...

joudajoudovy ( 24. července 2013 07:44 )

kdo nemaka, nedostane kolace, jedine penale a tucne!!

Zobrazit celou diskusi