Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tvář vraha: Toto je terorista, který zabil slovenského vojáka

Autor: Čas.sk - 
16. července 2013
18:24

Pomáhal spolu s dalšími při výcviku afghánských vojáků a v tu chvíli ho zastřelil terorista. Slovák Daniel Kavuliak (†35) se stal obětí teroristy Lambera Chána, který stále uniká spravedlnosti.

Nebezpečný terorista, jehož fotografii přinesl server Čas.sk, spustil palbu z kulometu na nic netušící vojáky 9. července. Přestože střelu opětovali a útočníka zadrželi, Slovák Daniel zemřel a šest jeho spolubojovníků bylo zraněno.

Slovenská jednotka cvičila příslušníky afghánských ozbrojených sil, nacvičovali činnost týmu rychlé reakce.

Teroristovi Lamberu Chánovi se však několik dní po útoku podařilo utéct z vězení. Pomohl mu při tom komplic. „To, že dokázal utéct z přísně střeženého vězení, je hrozné. Našim vojákům situaci nezávidím, musí tam být pořádně dusno. Určitě se zpřísní i bezpečnostníí opatření,“ řekl jeden ze slovenských vojáků.

Situace může být po útěku tak nebezpečného útočníka velmi nebezpečná. „Nikdo neví, jestli se stoupenci zatčeného muže, který utekl, nebudou chtít na základnu vrátit. Možná se budou snažit vojákům pomstít a ještě něco spáchají. Je tam určitě napjatá atmosféra a vojáci se obávají, co bude, a nejen ti naši,“ povzdychl si.

fandamilan ( 18. července 2013 11:00 )

Ne že terorista zabil vojáka.Občan afghanistánu zcela po právu zabil okupanta,který tam hájí teroristické zájmy pokurve.é ameriky.Neměl tam co dělat

levronko ( 17. července 2013 13:01 )

Do hajzlu by som ti napchal tú sprostú českú kotrbu a niekoľkokrát spláchol

levronko ( 17. července 2013 06:56 )

Zasraný čechúr

pfoto1 ( 17. července 2013 02:00 )

Nevím, jak ostatní, ale já melu o tom, že šel dobrovolně za peníze bojovat do země se kterou myslím není SR a ČR ani ve válečném stavu. A to jestli patřil k jednotce elitní, nebo jelitní je mi úplně jedno. Znám osobně několik lidí, kteří tam byli, ale všichni tam byli dobrovolně a kvůli penězům (žoldu)! Abych pravdu řekl, jeden z nich byl "dobrovolně povinně", ale další turnusy už po přičichnutí k prachům absolvoval čistě o své vůli... Rozhodně nikdo z nich v té vzdálené zemi nebránil naši vlast a ani to tak žádný necítil. Takže zpátky ke slovu "žoldák"- pokud někdo dobrovolně za peníze hájí se zbraní cizí zájmy, je to pro mě prostě ŽOLDÁK!

kacota ( 17. července 2013 01:17 )

Samozrejme že vojak a jeho rodina musí so smrťou počítať, ale prosím vás - o akom žoldákovi to tu všetci pri každom článku melete ??? Bol to príslušník elitnej jednotky, žiadny nájomný vrah, ktorý sa dal za žold najať do cudzej armády 5. pluk špeciálneho určenia (čestný názov Žilinský pluk Jozefa Gabčíka) je elitný pluk a zároveň jediná jednotka špeciálnych síl v Ozbrojených silách SR. V septembri 2011 odišlo 16 členov pluku na šesťmesačnú misiu ISAF v Afga- nistane. Žilinský pluk je určený na zasahovanie proti špeciálne vycvičeným a vyzbrojeným jednotkám v obmedzených krízových oblastiach. Vojaci prvej rotácie Síl pre špeciálne operácie získali informácie, ktoré viedli k zadržaniu stredne postaveného veliteľa Talibanu. Slovenskí vojaci mali za úlohu okrem výcviku špeciálnych síl afganskej polície aj zhromažďovanie informácií.

Zobrazit celou diskusi