Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Loučení vlády: Nečas se omlouval za Nagyovou, ministři mu tleskali

Premiér Nečas se loučil s kolegy z vlády a omlouval se za kauzu Nagyová
Premiér Nečas se loučil s kolegy z vlády a omlouval se za kauzu Nagyová  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
28. června 2013
17:08

Bylo to jedno z posledních setkání Nečasova kabinetu. Jeho vláda je v demisi, sejde se ještě příští týden, ale pak už přijde sbohem a šáteček. Oficiální slova na rozloučenou však přišla na řadu již nyní. Nečas se prý ministrům omluvil za aféru Nagyová a poděkoval jim za odvedenou práci. Co povládne dál? Miroslav Kalousek odmítá Zemanovo invazní komando a o slovo se přihlásila ČSSD.

"Odstupující premiér nám všem poděkoval za dlouholetou spolupráci a řekl, že pokud někomu nějakým způsobem ublížil, nebylo to úmyslné. A že všem děkuje za to, co jsme společně odpracovali a co jsme zvládli," řekl k oficiálnímu rozloučení jeden z ministrů deníku Insider.

Nečasovi za omluvu zatleskali

"Řekl, že ho mrzí, co se stalo, a abychom přijali omluvu za to, že i peripetie jeho osobního života způsobily, že tu sedíme – dnes, nebo příští týden – naposled. Začali jsme tleskat a bouchat do stolů. Jako poděkování za tuto omluvu," dodal zdroj Insideru, podle kterého si pak vzal slovo končící ministr zahraničí Schwarzenberg a popřál Nečasovi, aby se z peripetií zotavil. Prý by byla škoda, kdyby zcela zmizel z veřejného života, uvedl údajně kníže.

Kalousek: Raději ČSSD, než Zemanovo invazní komando

To končící ministr financí Kalousek z veřejného života odcházet určitě nehodlá. A oficiálně pak dnes komentoval aktuální dění. ČSSD totiž vznesla poprvé požadavek na sestavení vlády v případě, že selže pokus premiéra Jiřího Rusnoka s úřednickou vládou.

TOP 09 to označila za logický a legitimní krok. "ČSSD je vítěz voleb, takže je to tisíckrát srozumitelnější než vláda Jiřího Rusnoka," řekl ČTK místopředseda Topky Kalousek.

"Měli bychom k tomu jiný přístup než k cizorodému tělesu, které vystupuje spíše jako invazní komando než jako vláda, která vychází z Poslanecké sněmovny," uvedl Kalousek. Rusnokův rodící se kabinet již dříve označil za "vládu přátel Miloše Zemana".

Podle Kalouska si hlava státu Miloš Zeman postupuje naprosto svévolně. "Předčasné volby nejsou řešením, řešením je jediná věc - vysvětlit panu prezidentovi, že takto si nesmí počínat," dodal.

Jenže i vláda ČSSD by podle Kalouska měla problém získat důvěru, protože jedinou většinou ve Sněmovně je prý 101 poslanců, kteří by podpořili kandidátku dosavadní koalice ODS, TOP 09 a LIDEM Miroslavu Němcovou.

gogo ( 7. července 2013 12:25 )

Nemělo tam být "Já osobně bych je vystřílela" ?

doktorrka ( 29. června 2013 13:50 )

Omluvit,zdůvodnit,nahradit škody a zavřít!

doktorrka ( 29. června 2013 13:17 )

Nevěděl o tom,co dělá Nagyová?..A co ještě nevěděl.? Všichni najednou ztrácí paměť! Ale Komunistama je třeba strašit pořád! Tak co je třeba pořád vlastně a komu připomínat? Nenechte se vysmát! Celý národ ví a to i v zahraničí jen někteří to neví? Směšné.LIDI NEBUĎTE SMĚŠNÍ TAKY VY

ivuska1 ( 29. června 2013 10:57 )

Vetsina lidi moc dobre vedela, ze ODS je banda prohlanych zlodeju a stejne je volila !!!!! Co vice dodat ??? Ted budou volit dalsi mafiance z TOP 09 ! Nam neni pomoci, bohuzel.

ivuska1 ( 29. června 2013 10:54 )

SOUHLAS

Zobrazit celou diskusi