Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Psychiatr: Slušňák Nečas byl nejlepší premiér, ale podlehl konkubíně

Psychiatr Cyril Höschl promluvil o vztahu Jany Nagyové a Petra Nečase
Psychiatr Cyril Höschl promluvil o vztahu Jany Nagyové a Petra Nečase  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, INT - 
22. června 2013
13:22

Rodák z Uherského Hradiště Petr Nečas je slušný chlap z Moravy, žádný děvkař. Otec od čtyř dětí však podlehl vlivu konkubíny. To si o aktuální kauze kolem Nečasovy pravé ruky myslí psychiatr a vysokoškolský učitel Cyril Höschl. A navíc dodává, že Nečas podle něj byl slušným premiérem. Možná rovnou nejlepším.

Petr Nečas se narodil a vyrůstal v Uherském Hradišti, kde chodil na gymnázium. Byl členem Socialistického svazu mládeže a vysokou školu studoval v Brně na Přírodovědecké fakultě. Vojenskou službu si odkroutil v Prostějově, poté pracoval v Tesle v Rožnově pod Radhoštěm. 

Manželku Radku poznal během vysokoškolských studií. V Rožnově mají byt, o který však Nečas kvůli rozvodu přišel. Stejně jako o rodinu a manželku, která při něm stála 27 let. Jako hlavní důvod rozpadu manželství přitom bývá označována Nečasova pravá ruka - Jana Nagyová.

Když chlap nemyslí hlavou

Účetní, která se z karlovarské pobočky ODS přesunula do Prahy. Přičichla moci a podle spekulací uhranula Nečase. Aféra kolem ní však stála premiéra politickou kariéru.

"V mých očích se tohle může stát jenom slušňákovi, moravskému chlapci, poctivému katolíkovi, otci čtyř dětí, když si nabrnkne konkubínu. To by se žádnému profesionálnímu děvkaři nemohlo stát. Umějí v tom chodit," míní psychiatr Cyril Höschl, který Nečase označuje v rozhovoru pro MF Dnes jako poctivého člověka a nejlepšího českého premiéra. Sám Höschl se přitom pokoušel proniknout do politiky - jako nestraník kandidoval v roce 1996 do senátu na kandidátce ODS na Praze 8, ale neuspěl.

"Jakmile chlap začne myslet něčím jiným než mozkem, tak - komu není rady, tomu není pomoci. To, co všichni okolo vidí, on nevidí," opakuje ředitel Psychiatrického centra Praha Höschl známou pravdu.

Nečasova Madame de Pompadour

Postupu Jany Nagyové se však nediví. Její ambice podle psychiatra umocnil právě přesun do Prahy. A stala se Nečasovou "Madame de Pompadour", což byla milenka francouzského krále Ludvíka XV. Sledování Radky Nečasové se psychiatr nediví: "Zapadá mi to do vzorce chování rozvedené ženy, která si ze získání svého idolu udělá byznysplán, do kterého patří péče o něj v dobrém i zlém."

tabave ( 24. června 2013 16:30 )

Nečas a slušný chlap? Je to obyčejný ubožák, kterému spadl rozum do kalhot. Dobře mu tak, lituji jen jeho ženu,nezasloužila si takového chudáka, který vedl vládu, která ožebračovala slušné lidi, ale nebylo mu blbé dávat statisícové odměny svoji souložnici.A když chtěl dávat, tak měl ze svého. Lituji i jejich děti, musí se ze takového otce stydět.

loulou ( 23. června 2013 14:42 )

tak jeho blbost , že se nechal ne????

loulou ( 23. června 2013 14:40 )

musím se zasmát některým ryze mužským výlevům. Jasně , za vše může ženská jo pánové kdyby Vás neřídil orgán co máte v kalhotách a občas byste zapřemýšlely tím co máte v hlavince nemuselo by se Vám stávat to co tomuto šaškovi. Navíc každý má možnost svobodné volby , takže se k tomuto kroku rozhodl zcela dobrovolně. A pokud se většina chlapů nechá svést tak to jasně ukazuje na to , kdo vládne světu a mužský rod to rozhodně nebude

jerry ( 23. června 2013 14:01 )

Musím trvat na svém a svou poslední větou vyvracíš svůj předchozí nesouhlas. Je to tak, slušní, úspěšní muži jsou velmi často obětí ziskuchtivých a moci chtivých dam bez skrupulí a zábran, neštítících se zákeřně zaútočit na nejslabší místo chlapa.

itartas ( 23. června 2013 13:27 )

tomik007: nemám slov k tobě fakt

Zobrazit celou diskusi