Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poprava advokáta v Praze: Vrah se spletl, chtěl zabít klenotníka! Dostal 16 let

Petr Š. dostal 16 let za vraždu právníka. Spletl si ho přitom s klenotníkem, kterého chtěl zabít
Petr Š. dostal 16 let za vraždu právníka. Spletl si ho přitom s klenotníkem, kterého chtěl zabít  (Autor: Foto Aha! - Daniel Černovský, Reprofoto TV Nova)
Autor: simao, ČTK - 
21. června 2013
16:45

Vrah Petr Š. dostal za popravu pražského advokáta Petra K. (†44) trest 16 let vězení. Právník a otec dvou dětí v jedné osobě však zemřel ve své garáži zcela zbytečně - jen kvůli tomu, že byl podobný klenotníkovi, na kterého měl vrah spadeno.

Petr Š. loni v květnu zastřelil podle obžaloby pražského advokáta Petra K., jehož tělo našla sousedka. Právník ležel bezvládně v kaluži krve a přivolaná záchranka už byla bezbranná.

Právníka zasáhl střelec čtyřikrát, smrtelnou pak byla poslední rána do hlavy. Podle obžaloby však šlo zároveň o opravdu krvavý omyl.

Chtěl zabít klenotníka

Vrah Petr Š. totiž chtěl zabít jiného muže, tvrdila obžaloba. A to klenotníka a obchodníka s uměleckými předměty Martina Georga Webera, se kterým měl spory.

Obžalovaný se u soudu bránil, že mu klenotník údajně vyhrožoval a s vraždou nemá nic společného. Soud nepřesvědčil. Svou oběť totiž sledoval několik týdnů, v ulici nainstaloval fotopast a nakonec v garáži v Praze 5-Hlubočepích přešel k činu. Ale přepočítal se. Nenarazil zde na klenotníka, ale na právníka. Byli si prý navíc poměrně podobní...

Soud: Nepřímé důkazy 16 let vězení!

Pražský městský soud poslal Petra Š. do vězení na 16 let - za vraždu i nedovolené ozbrojování, protože měl ve svém rodinném domku v Brandýse nad Labem bez povolení samopal, brokovnici a kulovnici. Za vraždu z rozmyslem mu přitom hrozilo až 20 let.

"Obžalovaný nebyl přistižen při činu a neexistuje přímý důkaz o jeho vině. Soud proto musel mimořádně pečlivě zvažovat nepřímé důkazy. Ty vinu spolehlivě prokazují," uvedla pak při odůvodnění rozsudku předsedkyně senátu Michale Pařízková.

U Petra Š. totiž našli třeba snímky fotopastí, samotnou fotopast vhodil do septiku. Jeho speciálně upravený vůz pak viděli svědci v době vraždy na místě činu. A na jedné z vystřelených nábojnic naši kriminalisté vrahovu pachovou stopu.

deratizator ( 16. října 2013 22:39 )

nepřímé dúkazy jenom, můžeme být rádi že dostal 16

jm51 ( 22. června 2013 10:31 )

mám stejný názor

petr1982 ( 22. června 2013 09:56 )

Nevim jak to vidíte vy ostatní Vážení diskutující, ale ve mně se za ty leta, co čtu podobný články, jen hromadí pocit nespravedlnosti a bezpráví. Jak je do prd... možné, že člověk, který někomu vezme život, dostane jen 16 let??? Vždyť selský rozum slušného člověka, ale i prostá logika věci, mluví naprosto jasně. Vzal někomu život, což je nevratná skutečnost = má být potrestán úplně stejně. Trest smrti = jediný spravedlivý trest. Kdybych takový člověk zabil někoho z mých příbuzných, tak bych se díky tomuhle skurven... systému stal taky vrahem,protože po 16ti letech bych si ho našel a normálně ho popravil.já bych se neuměl smířit s tím, že můj blízký je mrtvý a on si má v klidu užívat ještě 30 let života. Jsem nenormální já nebo systém tohoto Světa?

hopsicek ( 22. června 2013 00:00 )

to je tím, že je asi zvyklý usmívat se, když ho někdo fotí.

illis ( 21. června 2013 20:10 )

Takový šmejd , který zavraždí člověka, se ještě u soudu směje. Šestnáct let je hodně málo za život ve fešáckém kriminále, s posilovnou, vycházkami, pestrým jídelníčkem. Napařila bych mu 30 let s povinnosti pracovat a uhradit náklady kriminálu. Pracovat, i kdyby měl lézt po čtyřech, ksindl jeden . Vyleze a sejme dalšího člověka, tohle je přesně ten typ člověka, který se ničeho neštítí .

Zobrazit celou diskusi