Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zrůda přiznala vraždu české studentky (†22): Ubodal ji kvůli sexu na farmě v Kostarice

Autor: simao, INT - 
22. června 2013
20:55

Mladá česká studentka Alexandra D. (†22) přišla při svém pobytu na ekologické farmě v exotické Kostarice o život. Britský vrah ji brutálně ubodal nožem. Šlo patrně o sexuálně motivované násilí. Po dlouhých 18 měsících ve vazbě se pak maniak k činu přiznal. Hrozí mu za to 25 let.

Tahle zrůda se jmenuje Alfred Saunders. Když policie zkoumala osobní věci britského mladíka, našla třeba životopis amerického sériového vraha a také vojenskou příručku, jak se bránit a zabíjet nožem. Je to děsivý detail příběhu mladé Češky Alexandry D., která se na kostarické farmě stala jeho obětí.

Řekla násilníkovi ne

Na farmu Brita Nica Donatiho přitom přišel vrah jen nedlouho předtím - hledal práci, byl bez prostředků. Majitel ho ubytoval. A Alexandru to stálo život. Mladý Brit byl patrně na útěku, v hledáčku jej měl Interpol za předchozí násilnické a sexuálně motivované činy a nedovolené ozbrojování. Přesto nepozorovaně vyklouzl ze Spojených států...   

Češku Alexandru si vyhlédl podle vyšetřovatelů v momentě, kdy se koupala u řeky. Sledoval ji prý tajně, ale Saša si ho všimla a dokonce snad i vyfotila. Šel za ní však do jejího stanu a když nevyhověla jeho sexuálnímu naléhání, zaútočil. Násilník ubodal Alexandru 15 ranami nožem a počínal si obzvlášť brutálně. 

Studovala v Miami

Kde se mladá Češka na kostarické ekofarmě vůbec vzala? Tahle podle okolí "milá a klidná osoba" studovala v americkém Miami a do Kostariky se vydala na brigádu a studijní výzkum během vánočních prázdnin...

Černá ovce rodiny vlivného londýnského profesora Alfred Saunders skončil po její vraždě ve vazbě. Když ho pak předváděli ke kostarickému soudu ve městě Upalu, prozpěvoval si a odmítl advokáta, kterého mu zaplatila jeho matka - britská psychoanalytička.

Přiznal se po 18 měsících ve vazbě

Odmítl vypovídat a nikdy neřekl, proč dívku napadl. Na krku má ostatně tetování "Pouze Bůh je mým soudcem". Přiznal se až po 18 měsících. A nyní lidské zrůdě hrozí 25 let, polehčující okolností však pro něj mohou být výsledky lékařského vyšetření. Trpí totiž údajně psychickou poruchou a v době činu měl být podle kostarických médií zdrogovaný.

"Nemůžu uvěřit, že se něco takového mohlo stát. Je to obrovský šok pro nás všechny, kdo jsme ji znali," řekla před časem britskému The Daily Mail Sašina kamarádka Lenka. Ten samý server pak nyní informoval o Saundersově doznání.

694ever ( 23. června 2013 12:27 )

Alexandra byla nadějnou studentkou Filosofické fakulty UK, tahle profese je tu vzácná a ceněná, velká škoda

azorek ( 22. června 2013 23:27 )

Samozřemě že poznala,ale sama mu psala dobrozdání a tak byl oficiálně all right

dobrotka ( 22. června 2013 21:55 )

Hm ... matka psychoanalyticka ... to nedovedla rozpoznat synovy nasilnicke sklony? Kluk vypadal docela dobre, takze urcite tady nebyl problem, ze by se nemohl regulerne seznamit s nejakym devcetem. Chudak to nase devce. Byla proste v nespravny cas na nespravnem miste

Zobrazit celou diskusi