Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Otec Sáry (†24) zavražděné v Chicagu: Na její fotku se nemůžu podívat!

Sára ubodal patrně její polský spolubydlící
Sára ubodal patrně její polský spolubydlící  (Autor: Facebook.com)
Autor: ČTK, lm, ska - 
13. července 2013
15:59

Od vraždy Sáry (†24) v Chicagu uplynulo jen pár dní a počáteční naštvanost rodičů kvůli špatnému informování vystřídal smutek. Dovolali jsme se zdrcenému tatínkovi, který se zalykal slzami a zmohl se jenom na pár slov. Na fotku dcery se prý ještě nemůže ani podívat

"Jsem v jednání s českým konzulátem v Chicagu s paní generální ředitelkou Ličkovou," řekl Sářin táta zdrceně. Rodiče teď čeká velmi smutné období, s konzulátem se budou muset domluvit na pohřbu své milované dcery.

V tom se jim snaží pomáhat česká komunita v Chicagu a Sářini přátelé. Ti zorganizovali sbírku na podporu pozůstalých a právě na poslední rozloučení.

"Já jsem docela tvrdej chlap a snažim se tuhle situaci řešit, ale její fotku mám metr od počítače na stole a nebyl jsme schopen se na ně podívat. Pořád jsme ještě s mojí bývalou ženou nedokázali zpracovat, co se stalo," přiznává smutný táta.

Na další otázky z pochopitelných důvodů odmítl odpovídat. "Nezlobte se, nebude s k tomu vyjadřovat," ukončil.

Zavraždil ji spolubydlící?

Sára byla zavražděna v noci z 24. na 25. června. Zatím neznámý pachatel ji v jejím bytě ubodal, nejspíš ji i škrtil. Vážným zraněním podlehla na místě činu. Takto brutálním způsobem ji o život připravil pravděpodobně její polský spolubydlící. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování policisté nesdělují žádné další podrobnosti.

Spory na konzulátu

Případem se ihned začal zabývat místní generální konzulát. Došlo zde však k určitým sporům a následně byl ukončen pracovní poměr s jednou ze zaměstnankyň konzulátu. Jak vysvětluje mluvčí ministerstva zahraničí, s ženou byl ukončen pracovněprávní poměr kvůli hrubému porušení pracovní kázně. "Podle konzulátu poskytovala určité informace, k čemuž neměla oprávnění," řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová. Zároveň údajně mylně informovala ohledně identifikace oběti a jejího pohřbu.

Česká komunita v Chicagu je tím ale velmi pobouřena a sepsala petici za odvolání konzulky Milany Ličkové. Propuštěná pracovnice úřadu podle nich jen Sářiným přátelům podala informace o identifikaci zemřelé dívky. Navíc je na pováženou, jak dlouho jim trvalo než kontaktovali rodiče zavražděné Češky.

slunicko64 ( 17. července 2013 01:23 )

Jeste mala poznamka na xviktorie, znam jarecku69 nekolik let a nikdy jsem se nesetkala stin ze by mi nejak ublizila a nebo tak neco. Je to clovek ktery je v pohode. Samozrejmne jak uz jsem rekla clovek dela kopance a to je vporadku kazdy na to mame pravo, ale je taky dulezite jak se kdo stim vyrovna a jak se snazi to napravit. Kazdy jsme jenou nahore a jednou dole bez vyjimky a kazdy z nas ma pravo na svuj nazor at je jakykoliv bez ohledu na to jesyluy si zamete svuj dvur a nebo ne. Od toho jsou prece nazoty a demokracie.

slunicko64 ( 17. července 2013 00:37 )

Pokud jsem dobre videla tak Sara urcite mnela tetovani na zaberech z Ano Sefe. To neni ale podstatne. Clovek muze mit tetovani a neznamena to ze je spatny. Ja nevim co Sara komu udelala a nebo ne nemohu posoudit jelikoz jsem ji vydela jen dvakrat to je jeji vec a kazdy chybuje bez rozdilu. Mne se jen nelibi proc musime mluvit o mrtvich pekne. Se vsim respektem jestly ze by policie chytala cloveka ktery Sare ublizil a pri tom ho zastrelila taky by jste chtely aby se o nem mluvilo pekne protoze o mrtvich jen v dobrem? Nemyslim si clovek si zaslouzi krytiku pred smrti i po smrti at se muze a nebo nemuze hajit. Je spousta lidi pro ktere byla Sara urcite clovek ktereho si vazily a ktereho mneli radi, ale je taky spousta lidi co ma jine zkusenosti a jiny nazor a kterim mohla snad i ublizit. Je mi hrozne lito ze uz neni mezi zivimy protoze byla mlada a mnela jeste hodne co poznavat a jestlize nevzala nikomu zivot tak si to taky nezaslouzila ale osud si pleteme samy a samy za sve ciny odpovidame i kdyz to nekdy vypada ze je to krute.

cinderella1 ( 14. července 2013 16:50 )

Boze ty jsi ubozacka ... ty jsi FETACKA, ze? Proc me stale napadas a necim urazis? Jen kvuli tomu, ze ti pisu pravdu? Jen proto, ze ja nedroguju? ...a na vysivani mam casu dost ...k tomu prijde (mozna ...kdovi?), az budu treba ve tvem veku.

cinderella1 ( 14. července 2013 16:46 )

jarecka69, ty prosim te prestat blabolit ty sve vymysly, nema to hlavu ani patu! a nebo sem prijdi, az vystrizlivis!

cinderella1 ( 14. července 2013 16:44 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání