Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Českého vraha dopadli lovci lebek v Indonésii: Vydali ho do Česka!

Čech Tomáš Toman, zadržený v Indonésii, byl vydán zpátky do Česka. Jako první vězeň v historii
Čech Tomáš Toman, zadržený v Indonésii, byl vydán zpátky do Česka. Jako první vězeň v historii  (Autor: Reprofoto Interpol)
Autor: simao, ČTK - 
18. března 2013
12:41

Od českých soudů dostal Tomáš Toman 12,5 roku za vraždu, ale rozhodl se utéct. Lovci lebek ho však vystopovali v Indonésii. Ta však s Českem nemá smlouvu o vydávání, přesto nakonec Toman putuje zpátky do vlasti. Jako vůbec první vězeň vydaný z této země.

Za ubití mladíka v roce 2008 dostal Tomáš Toman (dnes 32 let) celkem dvanáct a půl roku natvrdo. Místo nástupu do výkonu trestu však v roce 2009 "vzal roha".

"Byl vydán mezinárodní zatykač, objevily se informace, že pobývá v Austrálii," uvedla k případu vraha na útěku mluvčí policejního prezidia Markéta Johnová. Kriminalisté nakonec Tomana dopadli v červenci 2011 v Indonésii, jenže právě tady se vyskytl zádrhel. Stát v jihovýchodní Asii a Oceánii nemá s Českem uzavřenou smlouvu o vydávání vězňů.

"Jelikož mezi Českou republikou a Indonésií neexistuje žádná smlouva o vydání, prezident Indonésie povolil vydání na základě ujištění o vzájemnosti," prozradila k Tomanově případu mluvčí ministerstva spravedlnosti Štěpánka Čechová.

Nic tak již nebránilo tomu, aby byl Toman přepraven do vazební věznice v Praze na Pankráci. A připsal si historický primát - stal se první Čechem vydaným z Indonésie.

honzak34 ( 19. března 2013 01:01 )

Víte o tom kulový a novináři taky. Nejdřív utekl do Thaiska, pak Austrálie a pak na Bali. Lovci lebek ho chytli na základě udání feťáčka, jelikož byl Tomáš dohledatelnej na FB. Kdyby chtěl opravdu zmizet, tak zmizel a nikdo o něm neví. A odsouzenej byl jen díky znaleckýmu posudku toho úplatnýho znalce, co byl zrovna nedavmo odvolanej. A nebylo to za vraždu, ale zabití. A kdyby jste věděli, jak to doopravdy bylo, tak tady takhle nepindáte a dáte za pravdu Milošovi Zemanovi, že novináři jsou hloupí, hnůj a póvl. Nápíšou 20% pravdy a všichni jsou dezinformovaní.

faaic ( 18. března 2013 17:00 )

Měli ho nechat bručet v Indonésii. Sice by ho po zhruba roce pustili na svobodu, ale v dřevěném hubertuse

hiawatha ( 18. března 2013 16:18 )

Tak tomu rikam "dobra prace" . Tohle video by meli videt vsichni!!!

hiawatha ( 18. března 2013 15:54 )

Dobry nazor

hiawatha ( 18. března 2013 15:54 )

On se usmiva, protoze tady je kriminal jako ozdravovna proti tomu, co by ho cekalo tam. Tam by se snim neparali, se zmetkem.

Zobrazit celou diskusi