Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Češka dostala ve Skotsku 9 let: Ubodala muže při sexuální hře

Foto odsouzené Elišky Novotné, jak ho přinesla skotská média
Foto odsouzené Elišky Novotné, jak ho přinesla skotská média  (Autor: Reprofoto Scotsman.com )
Autor: simao, ČTK - 
19. června 2012
19:36

Proces s Eliškou Novotnou (23) je u konce, skotský soud ji uznal vinou z vraždy svého litevského spolupracovníka na odlehlé farmě poblíž městečka Peebles. Došlo k ní nejspíš při sexuální hře, Češka dostala 9 let.

Soudní stání s Eliškou Novotnou (23) se přesunulo z města Dundee do metropole Edinburgh, kde byla dnes Češka odsouzena k devíti letům vězení.

Podle soudu totiž loni v říjnu zabila Litevce Arunase R. (†39). Eliška nepopírala, že mezi nimi došlo ke konfliktu, při kterém vzala do ruky nůž a několikrát spolupracovníka bodla. Její obhajoba však byla založena na tom, že se bránila sexuálnímu obtěžování.

Sexuální podtext činu byl od začátku rozvíjen i policejními vyšetřovateli, protože v pokoji s mrtvolou našli i řadu intimních pomůcek. Češka před vraždou údajně uvázala své oběti kolem krku a očí pásek od županu. A tak se rychle vyrojily spekulace o náruživých sexuálních hrách, o kterých však majitelka objektu nic nevěděla.

Původní obvinění z chladnokrevné vraždy bylo nakonec porotou překvalifikováno jako zabití. "Zemřel na následky pobodání a vy jste neučinila nic pro to, abyste mu pomohla," řekla dnes soudkyně v Edinburghu při vynášení rozsudku.

"Okolnosti (zabití) byly neobvyklé a porota zřejmě uznala, že došlo k provokaci v podobě nějakého sexuálního útoku na vás v té chvíli. To samozřejmě ale není důvod, aby byl Arunas R. zabit," dodala.

maximillian ( 20. června 2012 01:35 )

spis monstrozne...

maximillian ( 20. června 2012 01:34 )

Ted bude mit dost casu praktikovat ten" nadhernej" skotskej dialekt !

londynskypes ( 19. června 2012 21:22 )

a nebo strikal az moc !!

jahodove_ticho ( 19. června 2012 20:50 )

škoda jí, vypadá mrdózně

jahodove_ticho ( 19. června 2012 20:50 )

škoda jí, vypadá mrdózně

Zobrazit celou diskusi